@Dusk_Forest77: @Markowowski Gnije kompletnie jak on zyskał pogłos mimo że to taki mitoman xD To otwiera oczy na to ile warte są takie viralowe "eksperckie" opinie xd
@Dusk_Forest77: musisz przyznać, że deweloperom dokuczył; sam uważam, że to psychopata, bo w wieku 45~ lat to mógłby się zajmować swoim życiem; zwłaszcza uwzględniając absurdalny przerost ego; rzecz w tym, że może od takich idealistów, nawet skrzywionych idzie postęp;
@Dusk_Forest77: a co w tym harlekinowego? Przeciez od dawna wiadomo, ze kazdy kto mial troche hajsu to inwestowal w beton „bo kupuja”. Teraz nawet sprzataczki sa zaladowane w beton. Ulice wpakowala po kukle, a inwestorzy uciekli.
@Dusk_Forest77: z tego co Mick napisał, to rozumem że jego znajomy ma kasy w opór, przez parę lat brał mieszkania, ma ich dziesiątki (???), a teraz kupuje ETF-y. Ja osobiście lubiłem jego obecność. Raz, że beka. Dwa, to jednak w jakieś chamskie zaczepki nie wchodził, najwyżej walił na czarną jak ktoś naruszył jego dumę ( ͡°͜ʖ͡°)
@GomiGomi to nie psychopata, tylko pogubiony człowiek bez sensu życia innego niż poklask w Internecie. Brak pracy, brak rodziny, brak zainteresowań innych niż social media.
@del855: @Dusk_Forest77 Pół mojej rodziny to lekarze i xD Wykopkowe oderwanie od rzeczywistości w tych kwestiach jest identyczne jak w Majka w sprawach deweloperki :D
Pół mojej rodziny to lekarze i xD Wykopkowe oderwanie od rzeczywistości w tych kwestiach jest identyczne jak w Majka w sprawach deweloperki
@Saeglopur: W internecie coraz trudniej o rzeczową rozmowę. Niezależnie od tematu: czy chodzi o kobiety, imigrantów, lekarzy, polityków czy nawet ostatnio psy - komentarze bardzo szybko dryfują w stronę skrajności. Zamiast wymiany argumentów mamy emocjonalne reakcje, uproszczenia i wzajemne oskarżenia. Dyskusja nie toczy się wokół faktów, ale wokół
@Marcepanowy_Detektyw: Radą jest unikanie ścieku ekspertów od niczego jak tutaj na Wykopie - a dawniej Wykop był skupiskiem serio specjalistów z wielu branż, tylko dlatego jak głupi tu nadal trwam z kontem od sam zobacz ilu lat. Szkoda jak ten serwis zrujnowano, najgorzej że nic go realnie nie zastąpiło. Twitter tak realnie nie działa jak Wykop
@Dusk_Forest77: Micka szanuje za to że rzeczywiście obnażył na czym biznes deweloperski polega w Polsce. Ludzie się obudzili, zaczęli wymagać, wyśmiewać rentierów, fliperów być może po części dzięki niemu nie mamy dziś kolejnych BK2% i innych dopłat bo klimat na to mocny był. A że rzeczywiście czasami jest kontrowersyjny, mija się sprawdą, ma gówniane prognozy to jak dla mnie koszty wkalkulowane. Takie mamy czasy że racjonalny się nie przebije a
@enten wykop tego nie rozumie, ze taki trybun jest 10x wazniejszy niz fakty i liczny, tutaj go wyśmiewają a potem ida i głosują na partie ktore nie dosc ze nienrealizuja własnego programu to jeszcze kradna i to jest w porządku.
A mikcpl nie kradnie, programu nie zrealizuje, po prostu momentami nagina rzeczywistość do celów jak sie wszyscy ma tagu chyba zgadza - slusznych. No nie wg wzrostowiczow ;)
@Dusk_Forest77 typ jest frustratem. I teraz robi karierę na X gdzie ma swoich wyznawców w postaci partii Razem oraz Polski2050. Tam też blokuję osoby jak nie poklepuja go po plecach i wyjaśniają jego hipokryzje. Najlepsze że teraz się chwali że dzięki niemu cena mieszkań spada bo rozpoczął dyskusje na temat podatku katastralnego
@Markowowski Niby farmazoniarz ale zrobił więcej dla nagłośnienia problemu niż niejedna partia w Sejmie. Nawet Bartosiak ostatnio wspominał, że za dużo inwestujemy w mieszkania i cierpią na tym polskie startupy i demografia.
@MisPanda A politycy to niby nie są hipokryci? Przypominam jakie fikołki robiono przy przepychaniu dopłat. Rynek z niską podażą, wysokim popytem, a Buda i później Paszyk tłumaczyli ludowi, że wzmacnianie popytu dopłatami wcale nie spowoduje wzrostu cen XD
@Dlkvv ja by ich hipokrytami nie nazwał. Poniewaz większość polityków o ile nie wszyscy działają tylko w swoim interesie a mianowicie posiadanie władzy, bycie bezkarnym oraz zarobieniem pieniędzy. Dlatego też kilometrówki itd. I to wszyscy od prawa do lewa. Wprowadzili kredyt 2% bo mają w tym interes w postaci pieniędzy np wzrostu wartości swoich nieruchomości. Są przeciwko doplatom bo muszą się wyróżnić od innych by zyskać wyborców. Tak działa to wszędzie.
Ja osobiście lubiłem jego obecność. Raz, że beka. Dwa, to jednak w jakieś chamskie zaczepki nie wchodził, najwyżej walił na czarną jak ktoś naruszył jego dumę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
a gdzies ty tam wyczytal, ze PRZECIETNY lekarz ma 200-300k?
bo to ze lekarz moze tyle zarabiac i zarabia - to nie jest wiekszy problem, a system % od zabiegow doskonale to obrazuje
@Saeglopur: W internecie coraz trudniej o rzeczową rozmowę. Niezależnie od tematu: czy chodzi o kobiety, imigrantów, lekarzy, polityków czy nawet ostatnio psy - komentarze bardzo szybko dryfują w stronę skrajności. Zamiast wymiany argumentów mamy emocjonalne reakcje, uproszczenia i wzajemne oskarżenia. Dyskusja nie toczy się wokół faktów, ale wokół
A że rzeczywiście czasami jest kontrowersyjny, mija się sprawdą, ma gówniane prognozy to jak dla mnie koszty wkalkulowane.
Takie mamy czasy że racjonalny się nie przebije a
A mikcpl nie kradnie, programu nie zrealizuje, po prostu momentami nagina rzeczywistość do celów jak sie wszyscy ma tagu chyba zgadza - slusznych. No nie wg wzrostowiczow ;)
Przypominam jakie fikołki robiono przy przepychaniu dopłat. Rynek z niską podażą, wysokim popytem, a Buda i później Paszyk tłumaczyli ludowi, że wzmacnianie popytu dopłatami wcale nie spowoduje wzrostu cen XD