Wpis z mikrobloga

P------e to. Odchodzę z wykopu. Mam dość. Nie wytrzymuje już tej zasranej nagonki na lekarzy. Codziennie setki kłamstw, manipulacji, obelg, gróźb wobec lekarzy i nikt z tym nic nie robi. A naprodukujcie sobie tych lekarzy nawet 2 miliony. Niech pracują za bochenek chleba. Wtedy nadal będziecie narzekać i twierdzić, że zarabiają za dużo i trzeba uwolnić zawód i potrzebujemy 4 milionów lekarzy, którzy będą pracować za pół bochenka chleba, a politycy to super robią i wszystko to wina pazernych lekarzy.

Szkoda mojego zdrowia psychicznego. Ja sobie w życiu poradzę. Ciekaw jestem co zrobicie wy jak wam tu Tusk do spółki z nową minister zdrowia, przypadkiem przyjaciółką prezeski grupy LUXMED wprowadzą mini-ameryczkę w kwestii służby zdrowia.

W sumie co ja się zastanawiam. Na 99% i tak powiecie, że to wina lekarzy.

#medycyna #zalesie #depresja #lekarski #pracbaza #praca #studbaza #studia #lekarz #emigracja
  • 70
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

problem tu taki, że dziesiątki lat wmawiania, że 'się nalezy' i że 'jest za darmo' i że w Konstytucji napisane; a na rynku rządzą prawa rynku

@Victor_Manzon: problem jest taki że programisci mają ból d--y bo ktoś ma lepiej. Bo im sie wydawało że boga za nogi złapali i są elitą bo zarabiają te 15-30k na b2b. Ileż to postów było że mają eldorado, było sie uczyć itp. No i
  • Odpowiedz
@Bipolar-: nie mogę się doczekać, niech będzie w Polsce sama prywata, a Ci wszyscy nagonkowicze będą kwiczeć i skomleć, ale kochani, będzie już za późno. Naród głupi jest, a takim jak widać łatwo sterować
  • Odpowiedz
@Bipolar-: Kolezanka po fachu narzeka caly czas, chcialem puscic jej blika ale nie przyjela.

Poza tym w DE na pewno was przyjma z otwartymi ramionami, zaplaca duzo wiecej i nikt nie bedzie narzekac jak ci niewdzieczni Polacy. Nie zastanawiaj sie, wyjezdzaj
  • Odpowiedz
@Bipolar-: mi tez jest przykro, tak sie sklada ze studiuje, chce pomagac ludziom, godnie zarabiac na zycie. Człowiek wraca zmęczony z zajec i codziennie w przerwie od nauki czyta pełną jadu nagonke, ale tak juz zostanie wykopki poszczekaja i się znudzi. Informatycy porowujacy sie do ludzi ratujacych największą wartość jaka jest- zdrowie i zycie to dla mnie smieszne samo w sobie. Sam sie denerwuje, ale wtedy sobie przypominam i zdaje
  • Odpowiedz
  • 4
mi tez jest przykro, tak sie sklada ze studiuje, chce pomagac ludziom, godnie zarabiac na zycie. Człowiek wraca zmęczony z zajec i codziennie w przerwie od nauki czyta pełną jadu nagonke, ale tak juz zostanie wykopki poszczekaja i się znudzi. Informatycy porowujacy sie do ludzi ratujacych największą wartość jaka jest- zdrowie i zycie to dla mnie smieszne samo w sobie. Sam sie denerwuje, ale wtedy sobie przypominam i zdaje sprawe ze tak
  • Odpowiedz
@Bipolar-: też tak kiedyś myślałem, a potem zobaczyłem ile zarabia taki endokrynolog (40,000 plus miesięcznie) a ile miejsc na specjalizację jest w całej polsce (w tym przypadku aż 19) - to chore jak w tym kraju znormalizowano zarobki na poziomie USA, gdzie 40% ludzi z--------a za minimalną - i to wszystko dzięki izbie lekarzy, która wzrusza ramionami że więcej ni wolno
  • Odpowiedz
  • 2
i to wszystko dzięki izbie lekarzy, która wzrusza ramionami że więcej ni wolno

@Kepler777: Izba lekarzy nie ma nic do gadania w tej kwestii. Ramionami sobie może wzruszać i tyle.

a ile miejsc na specjalizację jest w całej polsce (w tym przypadku aż 19)

A próbowałeś się kiedyś zastanowić z czego wynika ilość miejsc na jakąś specjalizację?
  • Odpowiedz
Lekarze maja zarabiać godnie a nie pokoleniowe fortuny w 10 lat ¯\(ツ)/¯

@NoblePhantasm zdefiniuj slowo godnie.
I chodzi o stawkę godzinową czy miesieczną?

Podoba mi sie centralne ustalanie stawek, za inne zawody też sie wezmiemy?
  • Odpowiedz
  • 17
@ipkis123 @dr_Batman @Bipolar- ja tam zasadniczo to szanuję lekarzy i doceniem ich pracę mimo, że unikam jak mogę wszelkich kontaktów ze służbą zdrowia. Jednocześnie jestem wielkim zwolennikiem maksymalnego zwiększenia liczby studentów medycyny (kosztem masy nieprzydatnych kierunków humanistycznych). Uważam, że ilość jest jakością samą w sobie. Ostatnio będąc na SOR z osobą z rodziny przyjmował jakiś filipinczyk więc gorzej nie będzie, a przynajmniej język będą znali.
  • Odpowiedz