Aktywne Wpisy

annlupin +22
czy to jusz nocna jest
źródło: annlupin0098890
Pobierz
annlupin +10
ej cotam se słuchasz
źródło: annlupin2777652
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: annlupin0098890
Pobierz
źródło: annlupin2777652
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
I teraz jest pytanie w co iść. W11 mam w pracy i średnio to działa, w thinkpadzie od początku jest W10 LTSC ale i on zaraz zacznie tracić wsparcie.
No i padła myśl o macOS, zwłaszcza że do pracy różowa bierze ipada mini więc połączy środowiska.
Główne zadania laptoka: cały office, adobe, przeglądarka, multum plików pootwieranych w tle, ogromna ilość notatek w tle. System nie może się zesrać od tak bo te pliki to godziny pracy i $$. Częste podpinanie pod wszelakie projektory różnej daty (linux odpada).
Laptop ma być mały i mobilny, mieć żywotną klawiature i baterie.
Na pierwszy rzut uznałem, że Air M1 16GB Ram wyda. Potem pomyślałem o Thinkpadzie x13 / t14 gen 3. Surface odpada, w razie awarii leży.
Idzie wymyśleć coś mądrzejszego do powiedzmy 2500-3000zł uzywka?
Myślałem zabawić się w hackintosha na thinkpadzie ale z doświadczenia wiem że trzeba potem nad tym siedzieć bo głupoty nie działają.
#ios #macos #apple #macbook #thinkpad #laptopy #pcmasterrace #komputery
Nie ma takiego. Dlatego pod maka kupuje się zewnętrzny dysk i ustawia automatyczny backup w timemachine.
@scdt: thinkpad ma białą listę kart wifi, a mac ma swoją listę kart wifi obsługiwanych przez siebie by wszystko działało np. airdrop czy imesaage.
Tutaj zbiór kart A oraz B
źródło: image
Pobierz