Aktywne Wpisy

SystemHalted2_0 +44
Moment przejścia z Windows 11 na Fedorę był chyba najlepszą decyzją od bardzo dawna. Serio, jakby ktoś mi wcześniej powiedział, że system może nie walczyć ze mną tylko po prostu działać, to bym nie uwierzył. To dojrzały, szybki i elegancki system, który daje mi pełną kontrolę i nie próbuje na każdym kroku wciskać konta online, telemetrii, reklam ani asystentów z AI, których nikt nie prosił.
System wstaje błyskawicznie, nie mieli dyskiem w tle,
System wstaje błyskawicznie, nie mieli dyskiem w tle,
źródło: temp_file1560360692872629706
Pobierz
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

https://lodz.pl/artykul/budzet-obywatelski-lodz-2026-znamy-wyniki-sprawdz-czy-twoj-projekt-wygral-glosowanie-70412/
Żałosne jest to że projekt dla szkoły moich dzieci nie przeszedł, ale za to przeszły takie głupoty jak „Zwierzęta są ważne”. W zeszłym roku wygrał też plac zabaw dla psów. Ten kraj to psychiatryk.
#lodz
@filutek-j: jaki znowu kraj? Piszesz raptem o Łodzi. W dodatku gdzie uprawnionych do głosowania jest pewnie 450-500k ludzi, a w głosowaniu na projekty budżetu obywatelskiego wzięło udział 66k osób. Miej pretensje do tych, którzy położyli laskę na to głosowanie. Zawsze jest tak, że zorganizowana mniejszość jest lepiej słyszalna niż zdezorganizowana większość. No i trochę przypał, że przy tak żałosnej frekwencji nie potrafiłeś lepiej zorganizować poparcia dla
Odpowiem jako rodzic: działać. Najpierw nacisk na dyrekcję, następnie kuratorium. Jeśli to nie działa to media, a w skrajnych przypadkach organizacja charytatywnych festynów by uzbierać kasę na niezbędne wydatki. Podam swój przykład, również łódzka szkoła: w klasie okna były takie, że w szpary szło palce wsadzać. Zaczęliśmy udowadniać dyrekcji jakie straty cieplne powodują, jakie straty pieniędzy na ogrzewaniu. Opłaciliśmy ekspertyzę, powiadomiliśmy kuratorium. Efekt? Wymiana najpierw części
źródło: image
PobierzCo do meritum, to przy tego typu wydatkach powinna być możliwość głosowania przeciw. Mogę mieć wywalone, czy hajs pójdzie na naprawę chodnika na ulicy A czy ulicy B, ale nie chcę, żeby hajs poszedł np na domki dla kaczek, przejście przez ulicę dla wiewiórek, czy inne tego typu zbędne pierdoły.
@filutek-j: No i bardzo k---a dobrze, od początku BO szkoły dostawały 70-80% środków z budżetu na ratowanie swoich sal gimastycznych czy innych korytarzy. Nie do tego te środki zostały stworzone i cieszę się, że po 10 latach w końcu jest zmiana
To może wiele wyjaśniać
Komentarz usunięty przez autora