Wpis z mikrobloga

@MamCieNaHita: W końcu jakieś konkrety a nie tylko obrzucanie wyzwiskami.

Ludzie potrzebują białka i tluszczu w swojej diecie. Nie.wiem od kiedy ludzie wiedzą że spozywanie tluszczu nie zwiększa cholesterolu w organizmie ale nie jest to nowa wiedzą. Trzeba najpierw uszkodzic żyły żeby cholesterol zaczął sie odkładać. U zdrowego człowieka ten problem nie wystapi przy odpowiedniej diecie.

Ja właśnie od tych rekomendacji zmniejszonej ilości jajek zacząłem się tym tematem interesować
Bo mój znajomy
  • Odpowiedz
@Galvay: jasne, ale wchodzić w polemikę? Bo tego właśnie oczekujecie, żeby wchodzić w polemikę. Babka siedzi od x lat w temacie, i można się zgadzać z nią lub nie, ale ciężko w tej konkretnej tematyce się rozeznać, to nie polityka.
  • Odpowiedz
@SirPeacefull Problem w tym, że pani profesor bredzi. Twierdzi, że WHO nie zaleca spożywania białka i powołuje się na dokumenty WHO. Tylko ten dokument, na który się powołuje mówi o ograniczeniu spożywania cukrów i tłuszczu w celu ograniczenia powstawania chorób niezakaźnych. I ten dokument odsyła jeszcze do innego dokumentu WHO, w którym możesz poczytać jak ważne jest białko w diecie człowieka i ile powinno się go zjadać. Tylko pani profesor już
  • Odpowiedz
@MamCieNaHita: Jeszcze raz dzięki za odpowiedź odniosę się do reszty twojej odpowiedzi. Jako że szanuję Cię za pełnoprawne przedstawienie swojej racji nie będę się bawił w półśrodki, będzie pachniało pełnoprawną szurią, ale to jak z antysemtmityzmem. Nazwali mnie antysemitą ale nigdy kłamcą. A ja tak naprawdę nie jest antysemitą, bo raz że ludzie w Palestynie to w duzej mierze lud semicki.
Oraz ja działam z chrześcijańską zasadą
"Nienawidź grzechu, miłuj grzesznika"
  • Odpowiedz
@raizo777: Jeden z niewielu obecnym dziennikarzy, który idealnie wykonuje swoją pracę. zaprasza ludzi ze wszystkich stron sfery politycznej, nie ma dla niego tematów tabu. Ale to boli usmiechniętych że pokazuje dla nich niewygodną prawdę, która tamci chcieliby ukryć, co zresztą widać po niekórych komentarzach...
  • Odpowiedz
@raizo777:

Archetyp dziennikarza,

Chłop w trakcie swoich wywiadów jest jak stojak na mikrofon nie docieka, nie kwestionuje jest w zasadzie zbędny

bezstronny, dający wypowiedzieć się każdemu bez wyjątku. Jak on może komukolwiek wadzić?

Wyobraź sobie że spośród wszystkich ludzi, historyków, badaczy etc. mających opowiedzieć o II wojnie światowej dziennikarz powołuje do tej roli Davida Irvinga, to właśnie robi Rymanowski dobierając sobie takich a nie innych gości
Demaxian - @raizo777: 
Archetyp dziennikarza, 
Chłop w trakcie swoich wywiadów jest j...

źródło: temp_file3448509554890264471

Pobierz
  • Odpowiedz
@fanatykwedkarstwa2: @Marek_Licyniusz_Krassus: te same osoby co nadaja na Rymanowskiego, to za covida glosily antynaukowe hasla ze "szczepionka jest przebana i w 100% skuteczna" i nazywaly to konsensusem naukowym xD a potem ich klamstwa wyszly na swiatlo dzienne i skonczyli na "szczepionka nie dziala i umrzesz, ale za to pojdziesz do nieba". W najlepszym przypadku matoly co mialy nadzieje ze to zadziala bez dlugotrwalych badan, w najgorszym: oplacani przez
  • Odpowiedz
@LordNargogh: Jeśli uważasz że jakas grupa nie powinna mieć prawa głosu to rozumiem ze popierasz to ze chyba juz 30 tysiecy osób w Wielkiej Brytanii siedzi w więzieniu za wpisy w internecie.
Ja swoje tezy podpieram zawsze materiałem z których te tezy wziąłem. Kazdy się moze z nimi zapoznać i podważać co tylko chce w tych materiałach.

Powiedz mi jeśli oskarżasz grupę osób o opowiadanie się za jakąś tezą nie podając dowodów
  • Odpowiedz
@xer1x: Super wypowiedź, merytoryczną i dokładną taką lubię:)

Ja po prostu zaglebiajac się w różne afery vig farmy, albo zywnosciowe przetalem wierzyć, że to co podają w mediach jest dla Nas dobre. Bo media te są w rękach globalistów co łatwo sprawdzić. I tak zgadzam się, na nauke skierowaną przeciw ludziom najlepiej działa nauka empiryczna udowadniajaca zagrożenie dla ludzi. np dieta forsowana przez WHO nie uwzględnia białka a białko jest podstawą
  • Odpowiedz
Przepraszam ale nie wiem do jakiej wypowiedzi Pani Profesor albo mojej się odnosi Twoj wpis o metaanalizie, ale akurat metaanalizy lubię bardzo. Jak masz jakieś przeczące temu co mówi Pani Profesor albo moim słowa podeślij proszę.

Mnie zależy na poznaniu Prawdy więc jak w czyms się myślę lub czegoś nie wiem to chce wiedzieć. Także będę niezmiernie wdzięczny jesli dowiem się czegoś wartościowego.

Podsyłaj śmiało.

Dobrego wieczoru
  • Odpowiedz