Aktywne Wpisy

MajaEris +40
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Wrrronika +36
Jak mnie biedronka wkurza, no nie mogę xD
Promka na energetyki, ale tylko 3 konkretne smaki, które są wymieszane z innymi dzikami w tym samym pudełku.
Oczywiście możesz też nieświadomie pomieszać 2 smaki, bo w końcu jest napisane "mix".
Czy
Promka na energetyki, ale tylko 3 konkretne smaki, które są wymieszane z innymi dzikami w tym samym pudełku.
Oczywiście możesz też nieświadomie pomieszać 2 smaki, bo w końcu jest napisane "mix".
Czy
źródło: 1000063959
Pobierz

Będę przesuwał żyrandol o prawie metr, z obecnego miejsca będę musiał przedłużyć przewody do nowego miejsca gdzie będzie żyrandol.
Jest jakaś opcja żeby nie musieć robić puszki w miejscu łączenia przewodów? Mogę użyć czegoś co później zagipsuje i zaszpachluje? Puszkę wago żelowa w którą zamknę wago i całość zagipsuje w suficie? Czy po prostu zwykłe wago 221-412 mogę zagipsowac i będzie okej?
@gorzki99: nie wiem czy lutowałeś kiedyś wystający z sufitu na 10 cm - drut. Ja nie, ale na pewno bym nikomu tego nie zalecał.
W ogóle nie rozumiem, jak komuś, kto pyta jak połączyć dwa kabelki - można zalecać najtrudniejszą, wymagającą wprawy i doświadczenia technikę.
Zwłaszcza, że nie mówimy o komfortowym lutowaniu na biurku, cienkich linek. Mówimy o wystającym ze ściany, czy sufitu, kawałku
Sugerowałem się tym, że do połączeń przewodów powinien być dostęp na przyszłość, ale już teraz doczytałem, że to jest przedłużenie i nie traktuje się jak łączenie więc nie musi być dostępu.
@drzewokaktusowe mam tulejki termokurczliwe z cyna, więc akurat problemu nie będzie, tylko właśnie nie wiedziałem jak „wg przepisów” powinno się to robić zgodnie ze sztuką, bo już jakbym mial rozwidlenie z tego zrobić na
@drzewokaktusowe: Mirku nie w takich warunkach sie pracowalo. Inna sprawa ze lutowanie przewodow nie jest zadnym wyczynem. Niczego tam raczej nie przegrzejesz ani nie spalisz. Pobielasz i potem zlutowanie to jest moment.
Swoja droga nie wiem czy miales doczynienia ze stara instalacja w mieszkaniowce i aluminiowymi kablami