Aktywne Wpisy
PanZbigniew +808
Update do tego wpisu
Na początku chciałbym naprawdę podziękować za tak duży odzew w tamtym wpisie. Na początku miałem obawy co do tego wpisu, że zostanie z góry uznany za bait, albo że komentarze będą nakierowane na to, że jestem cienka betaparówa, sam sobie taki los zaserwowałem itp.
Gdy myślałem, że zostanę z tym wszystkim sam i w sumie post wrzuciłem z desperacji to okazało się, że otrzymałem naprawdę dziesiątki pozytywnych odpowiedzi w komentarzach
Na początku chciałbym naprawdę podziękować za tak duży odzew w tamtym wpisie. Na początku miałem obawy co do tego wpisu, że zostanie z góry uznany za bait, albo że komentarze będą nakierowane na to, że jestem cienka betaparówa, sam sobie taki los zaserwowałem itp.
Gdy myślałem, że zostanę z tym wszystkim sam i w sumie post wrzuciłem z desperacji to okazało się, że otrzymałem naprawdę dziesiątki pozytywnych odpowiedzi w komentarzach

marcelus +122
Nie macie wrażenia, że ludzie zluzowali z petardami w #sylwester?
Pamiętam jeszcze parę lat temu, strzelanie zaczynało się zaraz po zmroku, o północy po prostu się wzmacniało, dużo ludzi strzelało jeszcze w Nowy Rok. A w tym roku przed 12 słyszałem dosłownie pojedyncze strzały, jeszcze mniej w Nowy Rok. Czyżby naród zaczął mądrzeć?
#kiciochpyta #polska lska
Pamiętam jeszcze parę lat temu, strzelanie zaczynało się zaraz po zmroku, o północy po prostu się wzmacniało, dużo ludzi strzelało jeszcze w Nowy Rok. A w tym roku przed 12 słyszałem dosłownie pojedyncze strzały, jeszcze mniej w Nowy Rok. Czyżby naród zaczął mądrzeć?
#kiciochpyta #polska lska

#bojowkapiekarska #zakwas
Ta opowieść się nie klei. Jakby moja babcia miała tak piec chleb przed wojną (a piekarni na wsi nie było), to by z głodu poumierali. Pieczenie chleba nie może być oklejone tyloma "tak nie wolno". To tylko chleb, nie rakieta na Marsa.
Rozumiem, że piekarnia musi się bardziej cackać z zakwasem i ciastem chlebowym - ilości,
Szczerze to też mi to wygląda na jakieś chlebowe voodoo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@koraki
Poszedłem za Twoją radą i odświeżam go właśnie - czekam na efekty czy będzie rósł. To dorzucenie wczoraj mąki to był taki pierwszy odruch - stał tyle czasu to go "dokarmiłem" żeby zobaczyć co się stanie. W sumie dzisiaj już AŻ tak nie capił jak wczoraj, więc może coś
Żeby piec w domu trzeba sobie samemu zasiać, zebrać i zmielić mąkę bo w przeciwnym wypadku chleb się do niczego nie nadaje XDDDD albo kupić w jego sklepie po 30 zł/kg ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A gdyby ten gość faktycznie tak się martwił równowagą mikrobiologiczną swoich wypieków to zamiast tych 20 mikserów za sobą by miał laboratorium
Dobrze wiedzieć na przyszłość bo teraz to wymieszałem wszystko łyżką.
Po wczorajszym odświeżeniu jakiejś mega aktywności nie zauważyłem ( ͡° ʖ̯ ͡°) ale może w kuchni miałem za chłodno.