Wpis z mikrobloga

NO DOBRA, PORA NA POWAŻNĄ DYSKUSJĘ
Wątpię że weźmiecie w tym udział pod kątem analitycznym, no ale, chodzi o analizę pod kątem opłacalności, opcja numer 1 to ta najlżejsza dla komputera gdzie jeszcze do 2030 da się na tym siedzieć na tych wersjach aplikacji co są.
Opcja 2 to ta pod kątem wsparcia dla aplikacji gdzie może się okazać że jest zbyt ciężka [sprzęt się grzeje lub bateria nie starcza na nic]

Sytuacja;
Bierzesz Macbooka pro z 2015-2019 na intelu
Co robisz? [Zależnie od modelu]
1. Instalujesz High Sierre albo Mojave + boot camp z windowsem 10 LTSC 2021/windowsem 11 LTSC
2. Instalujesz Monterey albo Venturę + boot camp z windowsem 10 LTSC 2021/windowsem 11 LTSC

#linux #windows #pcmasterrace #windows10 #apple #ios
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Bierzesz Macbooka pro z 2015-2019 na intelu

Jak muszę mieć laptop do pracy? Sprzedaję i kupuję Apple M albo jakiś laptop biznesowy.
Jeśli zbieram fancy elektronikę to dokładam nabytek do kolekcji i staram się zachować soft w jak najbardziej oryginalnych wersjach. Czyli starych.

Lapek ma fajny vibe jeśli chodzi o zabytek bo w tamtym czasie był boom IT na programowanie w PL. I pierwsze rzeczy które robili programiści b2b po zarejestrowaniu działalności
  • Odpowiedz
@czasnawybory666: kupuje najbardziej oplacalnego dla mnie maczka z ARMem albo na jaki mnie stac i pozyje lata, 5-10 lat spokojnie. Olbrzymią wiekszosc rzeczy co robisz na windowsie to zrobisz na macos, nie wiem po cholere tam instaloac windowsa, chyba ze masz jakies ukonkretne se kejsy do pracy.
  • Odpowiedz