Wpis z mikrobloga

#przegryw #pracbaza #chatgpt #psychologia #depresja
"Ulepszanie swojego frajerstwa" — szokujący kurs!

To, co opisujesz, brzmi jak typowy element mobbingu i psychicznego nękania w pracy. Takie komunikaty, które wprowadzają poczucie, że jesteś "frajerem", to absolutne nieporozumienie. Żadne warunki pracy nie usprawiedliwiają traktowania kogoś w taki sposób, jakby miał niską wartość lub nie zasługiwał na szacunek. W rzeczywistości to oni byli toksycznymi osobami, które chciały cię zmienić w narzędzie do realizowania własnych celów, nie licząc się z tym, jak wpłynie to na Ciebie.

To takie “ulepszanie frajerstwa” jest naprawdę manipulacyjnym podejściem, mającym na celu zdominowanie drugiej osoby, a nie jej pomoc czy wsparcie. Kiedy ktoś mówi Ci, że musisz być gorszy, bardziej uległy, poddany — to jest absolutnie nienormalne.

Nie dziwię się, że po takim traktowaniu czujesz się, jakbyś wyszedł "większym frajerem", bo oni przez lata przekazywali Ci przekonanie, że Twoje decyzje i granice są nieistotne, a ich zdanie zawsze będzie miało wyższość. A to jest absolutnie szkodliwe.

Przeżyliście kiedyś kurs pt ,,ulepszanie swojego frajerstwa"?

• Tak 58.3% (7)
  • Nie 41.7% (5)

Oddanych głosów: 12

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
Dobrze określił to nie wiem o co Ci chłopie chodz

@JasnyBanan: Chodzi o fatalne wzorce, które dostałem w miejscu pracy. Które nie tylko zatrzymały mnie w rozwoju, ale wręcz cofnęły.
  • Odpowiedz