Aktywne Wpisy

arturooo000 +66
#gielda LOL, Polacy tylko 3-5% swoich oszczędności (gotówki) lokują na giełdzie. Okolo 73% leży sobie na kontach albo lokatach XD.
Pewnie wyglądało by to jeszcze gorzej gdyby w tych wyliczeniach brać pod uwagę betonowe złoto.
Pewnie wyglądało by to jeszcze gorzej gdyby w tych wyliczeniach brać pod uwagę betonowe złoto.

wezsepigulke +185
źródło: 1000036730
Pobierz

-> Synek przespał pierwszą noc bez większych afer. I po karmieniu śpi raczej spokojnie w sensie czasem ma przez chwile szybszy oddech, albo sobie zakwili lekko lub westchnie.
-> Najprawdopodobniej ma żółtaczkę noworodkową (to mnie nie martwi - wiem, że tak się zdarza).
-> Wypija co 2–3 godziny około 30 ml mleka modyfikowanego, chwilę ssał pierś, wypił też ok. 10 ml odciągniętego mleka.
Teraz mam dwa pytania:
a) Jest dość ospały – sprawia wrażenie, jakby ciągle spał, chyba że zmieniam pieluchę, wtedy jest płacz. Czy w czwartej dobie życia powinno mnie to niepokoić?
b) Wydaje mi się, że powinien częściej sikać. Na razie miał jeden większy „sik” – na oko z 10–15 ml – a poza tym robi nieregularnie kupkę. Od 8:00 do 16:00 zrobił dwie. Czy to jest w porządku, czy powinienem się martwić?
c) Ma zimne rączki i nóżki, mimo że w domu utrzymuję temperaturę w okolicach 20–21°C. Śpi zawinięty w rożek i cienki kocyk.
#rodzicielstwo #dzieci #tatacontent
Nie przejmuj się, początki są ciężkie, a z czasem jest już tylko ... ciężej (✌ ゚ ∀ ゚)☞
Na początku dziecko ma takie fazy snu, że nie mogliśmy swojego dobudzić na
Fajnie, że się angażujesz w pomoc przy dziecku, myślę, że Mama tego potrzebuje i to docenia, bądźcie blisko we trójkę, kobietom przytrafia się depresja poporodowa i wsparcie w tym okresie jest ważne.
Ty również się trzymaj! Ja wczoraj byłem z synem na rowerze i było wspaniale. Świetnie jest być ojcem!
Po drugie, dostałeś już tyle rad, że spokojnie sobie poradzisz.
Nie masz doświadczenia, więc jesteś zaniepokojony, a to nic złego.
Niech maluch zdrowy rośnie.
Mielismy zoltaczkę na starcie - naświtlaną w szpitalu. Byliscie pod lampą? Badaliscie biluribine? Polozna do Was przychodzi i bada miernikiem?
Jak z kupkami? Wzdęcia/odbijacie?
Pamietaj - "dobre rady" zawsze daję rodzice/rodzina/dorosli etc. Wpuszczajcie i wypuszczajcie drugim uchem bo zwariujecie.
źródło: image
Pobierz@D07IFP: według mnie to za zimno. Dla mnie optymalnie to 23*C jak siedzisz w domu, a noworodek jest przyzaczajony do 36.
@puexam: Ło matko - u mnie 20C przy trzech i żyją :-)
Zresztą do dzis nie odpracowali jeszcze kosztów ogrzewania #pdk