Aktywne Wpisy

pyszniarz +25
Dlaczego jest taki hejt na sct w #krakow skoro #warszawa już 2 lata temu wprowadziła sct i to duuuuużżżżooo bardziej restrykcyjnie?
Czy to dlatego że ludzie naczytali się debilizmów od partii konfederusja czy innej konfederacji korony ruskiej i tak powielają narrację żyjąc w kłamstwach ponieważ są za głupi żeby sięgnąć po rzetelne źródła i wolą być pożytecznymi idiotami bo śmiesznie jest j---ć i narzekać?
#sct #
Czy to dlatego że ludzie naczytali się debilizmów od partii konfederusja czy innej konfederacji korony ruskiej i tak powielają narrację żyjąc w kłamstwach ponieważ są za głupi żeby sięgnąć po rzetelne źródła i wolą być pożytecznymi idiotami bo śmiesznie jest j---ć i narzekać?
#sct #

balatka +58
źródło: 1000012074
Pobierz

Starsze tytuły, w większości miękkookładkowe, to tu za bardzo nie ma zaskoczenia. Cena waha się pomiędzy 2 - 5 złotych za sztukę. W takim przypadku już lepiej oddać do biblioteki (książki raz czytane, więc jest minimalny ślad użytkowania), by inni mogli zapoznać się z nowymi tytułami.
Z ciekawości sprawdziłem sobie parę tytułów książek, które zakupiłem w tym roku (duża część niewypakowana z folii ochronnej).
Jednym z takich tytułów jest nowe wydanie „Kane-Bogowie w mroku” Karla Edwarda Wagnera, od wydawnictwa Vesper.
Tytuł zakupiony za ponad czterdzieści złotych, a antykwariat oferuje mi za nią niespełna... dziewięć złotych.
Książka wydana w zeszłym roku w idealnym stanie, a tu taki plaskacz w ryj.
Widać, że nawet na tym rynku obowiązuje zasada, by odkupić za frajer (jednocześnie mając sprzedającego za frajera), a sprzedać z dwu a nawet z trzykrotną przebitką.
Nie wiem jak działają inne, takie antykwariaty, ale domyślam się, że wygląda to podobnie.
#czytajzwykopem #januszebiznesu #ksiazki #ksiazka #antykwariat
źródło: temp_file7567730708207812496
Pobierzźródło: temp_file6733920652289646773
Pobierzźródło: temp_file5628629756140304569
PobierzMożna online, jak i również, mogą do Ciebie zajechać, bo mają kogoś w większości większych miast w Polsce
Inna sprawa, że za książki unikatowe też proponują 10 zł, a sprzedają za 100
Polecam wystawiać na vinted a jakby się odezwał ktoś z nickiem Kinson to dać zniżkę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A te skupszopy i Tezeusze to radzę omijać i sprzedającym i kupującym.