Wpis z mikrobloga

Sprytny, potem z przyczepką na targ, sprzedać i miał na wódkę i fajki. A tego pewnie nikt by mu z bliskich nie kupił..

@niewiempoco: myślę że on nie musi nikogo prosić żeby mu flaszkę i fajki kupił, bo 18 to już dawno miał
  • Odpowiedz
@kosma666: dobra będę tym co się p----------i ale z tego co widzę to ta karma jest serio złej jakości xD to tak jakby zbierać jedzenie dla potrzebujących i zebrać same najtańsze parówki z biedronki
  • Odpowiedz
  • 4
@StdPtr: smutna prawda jest taka że biedni ludzie jedzą te parówki z biedronki, tak samo jak psy w schronisku jedzą słabą karmę.
dylemat wydaje mi się prosty. Pełna miska byle czego, albo pusty brzuch.
  • Odpowiedz
@kosma666: Zawiozl do schroniska, tam go zlali mowiac ze karma zlej jakosci, wiec szybko na lokalny targ, opchnac jako 'karma z niemiec' i cyk, sa pieniadze na przyjemnosci. Wszyscy zadowoleni. ( ͜͡ʖ ͡€)
  • Odpowiedz
@T3sla No i poniekąd miałyby rację, bo mamy 21 wiek i co prawda w przypadku tego pana nie byłoby to oczywiste, ale w dobie internetu i możliwości szybkiego wyszukiwania informacji można znaleźć karmy, które są jakościowo o niebo lepsze, a cenowo takie same, albo i nawet tańsze w przeliczeniu na kilogram, od marketowego dziadostwa typu chappy.
  • Odpowiedz
@kosma666: ja do tego samego schroniska przywiozłem znacznie droższe zakupy, zrobili zdjęcie i nigdy nie wrzucili... 3 razy z różnych powodów robili mi zdjęcia i nigdy nie wrzucili... skoro nie jestem taki fotogeniczny to nie wiem czemu zawsze nalegą na zdjęcie (,)

Pełna miska byle czego, albo pusty brzuch.

@kosma666: schronisko dostaje 2tys/mc za każdego psa od gminy z której przyszedł, w tym jest 250 psów
  • Odpowiedz
@TomSz: mnie tu cały czas zastanawia o co chodzi z tym że jest mieszkańcem schroniska, tak myślę że może tam miało być że mieszkaniec XXX zawiózł do schroniska, a nie mieszkaniec schroniska.
  • Odpowiedz
@KNU-RZY-SKO: tę grafikę zrobił @kosma666 lub z jakiegoś grupki psiarskiej wziął gdzie ktoś niezwiązany ze schroniskiem to nieumiejętnie napisał, ogólnie takie dary to coś normalnego w schronisku, tutaj zrobiono z tego 'wiralową' grafikę, bo rzadko ktoś ma 100 urodziny, najczęściej na ślubach tak robią. https://www.facebook.com/SchroniskoCywilwRybowie/posts/pfbid05TBCatqEmWjNUNG8iCvgf9pp925obxN2Bb7VLDTQ3aLeo3RVAgyp6PN4KY5VY1k6l
  • Odpowiedz