Wpis z mikrobloga

@SpokojnyPan: ale lewaki maja to samo - korki w miescie? Cos tam o blachosmrodach. Zrownanie wieku emerytalnego? Oz Ty mizogonie. Zmiana prawa tak by chronilo wlasciciela mieszkania? Mieszkanie prawem a nie towarem. Nie podoba Ci sie ze z ulicy pod domem robia niefunkcjonalny deptak? Miasto nie jest z gumy!
  • Odpowiedz
@goparys: ja mam poglady centro-prawicowe, ogolnie obie skrajnosci sa idiotyczne bo przeginaja pale w ktoras strone. Roznica taka, ze z lewicy ludzie sa zwyczajnie milsi dla innych - popatrzcie sobie na wywiady i sposob rozmowy. Skomentowalem prawaka bo taki jest na screenie. @dorszcz
  • Odpowiedz
@SpokojnyPan: czy milisi to nie wiem. Prawicowe wywody sa czesto przeintelektualizowane i nacechowane taka pasywna agresja (w stylu „jestes tak glupi rozmowco, ze musze ci to wylozyc przez jakas trywialna alegorie). Lewicowe natomiast bardzo czesto nacechowane emocjonalnie (ciesze sie, z likwidacji glownej ulicy w jakims miescie bo bylem w barcolenie na la rambli i to bylo fajne)
  • Odpowiedz
btw prawaki maja swoj staly zestaw slow-wytrychow, ktore pasuja do wszystkiego. Taki Marcinek moze uzywac teatrzyk dla gojow na kazda sytuacje i zawsze jest zadowolony, ze przejrzal system xD

@SpokojnyPan: Jeszcze śmieszniejszy jest "temat zastępczy". To niemożliwe, żeby można było zajmować się paroma problemami na raz, więc najczęściej jakiś problem społeczny jest tematem zastępczym dla jakiejś kwestii związanej z ekonomią/gospodarką.
  • Odpowiedz
btw prawaki maja swoj staly zestaw slow-wytrychow, ktore pasuja do wszystkiego. Taki Marcinek moze uzywac teatrzyk dla gojow na kazda sytuacje i zawsze jest zadowolony, ze przejrzal system xD

@SpokojnyPan: Tylko, że właśnie tak jest zazwyczaj.
  • Odpowiedz
@SpokojnyPan: mnie wnerwia "ale to ty dzwonisz" nie ważne jak bardzo druga osoba nie ma racji powie ci uber smieszny tekst i czuje ze wygrała walkę na argumenty i nie masz totalnie nic do powiedzenia xP
  • Odpowiedz
btw prawaki maja swoj staly zestaw slow-wytrychow, ktore pasuja do wszystkiego. Taki Marcinek moze uzywac teatrzyk dla gojow na kazda sytuacje i zawsze jest zadowolony, ze przejrzal system

@SpokojnyPan: teatrzyk dla gojów, igrzyska dla gawiedzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz

@SpokojnyPan: Dokładnie tak jest, pozostałe głupawe slogany to np:

- temat zastępczy
- marksizm kulturowy
- nazywanie komunizmem czegoś chociażby delikatnie socjaldemokratycznego
  • Odpowiedz