Wpis z mikrobloga

Zastanawia mnie temat wyników #xtb. Znacznie powiększają bazę klientów a zysk w dół. Odpływ kontraktów CFD rzeczywiście aż tak mocno na nich wpłynął? Czy to oznacza że klient nabywający tylko akcje polskich spółek jest bezwartościowy z punktu widzenia biznesowego? Przy ETF jeszcze zarobi na przewalutowaniu

Twierdzą że mają pomysł na pozyskanie 1 mln klientów rocznie, a nie chcą u siebie programu lojalnościowego naszego championa ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#gielda
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Venbenq nie oglądałeś wywiadu po wynikach i wczorajszego filmu co wrzucałem.
Omar mówi że będzie czempion w portfelu.
Ja jednak pamiętam wypowiedź Sikorskiego z Unimotu i mówił że to z winy xtb jest problem z potwierdzeniami posiadanych akcji. Omar z pół roku temu mówił że p--------i nie zajmują się. Trochę sprzeczności.
  • Odpowiedz
@Venbenq: Omar wspominał na ostatniej konferencji, że oczywiście chcieli by mieć, ale na razie skupiają się na wprowadzaniu rzeczy, które przysłużą się większości, a programy lojalnościowe jak Orlen dotyczą ponoć małego procenta.
  • Odpowiedz
@Venbenq:
1. Póki nie zmienią polityki, że do 100k EUR się traduje bez prowizji to Ci klienci nic nie wnoszą
2. Jeśli dobrze pamiętam to na każdego aktywnego klienta przypada mniej niż 11k zł depozytu

póki nie zmienią polityki i Ci drobni inwestorzy nie staną się grubymi rybami, to niewiele Ci klienci dadzą
  • Odpowiedz