Wpis z mikrobloga

Jak mierzę cukier przy normalnej diecie to mam około 115, jak biorę suplemety w postaci tabletek z morwy białej i żeń-szenia to spada mi dopiero do normalnego poziomu poniżej 100. Nie wiem czy brać narazie i czekać może po jakimś czasie brania się unormuje czy iść do lekarza, lekarz mi pewnie będzie marudził że biorę jakieś tabletki bez konsultacji a jeszcze jak wyśle mnie na badania to conajmniej z 3-4 dni urlopu będę w plecy ehhhhhhhhhh
#przegryw #suplementy #s----------e #zdrowie #dieta oraz dam tag #cukrzyca bo może ktoś tam ma podobnie ale ja jej nie mam jeszcze
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@423frewq4f23: A bęben? Nie jesteś skinny fat ewentualnie chudy ale z pękatym brzuchem. Bo niby skąd ten cukier taki ma czczo ma się rozumieć. Innej opcji nie ma, bo o cukrzycy typu 1 to byś już dawno wiedział.
  • Odpowiedz
@423frewq4f23: jak masz zalane narządy to możesz mieć IO i to by się zgadzało, wysoki cukier na czczo nie jest od ostatniego posiłku, a od nieprawidłowej pracy wątroby. Jak masz stłuszczenie wątroby zakładam że nie alkoholowe, to pasuje wszystko.
Trojglicerydy jeszcze by się przydały.

Jakbyś próbował to byś zrobił. Skinny fat się łatwo pozbyć bo wystraczy dieta w okolicach zera, subtelnie poniżej, czyli jest nie głodujesz i trening siłowy z
  • Odpowiedz
  • 0
jak masz zalane narządy to możesz mieć IO i to by się zgadzało, wysoki cukier na czczo nie jest od ostatniego posiłku, a od nieprawidłowej pracy wątroby. Jak masz stłuszczenie wątroby zakładam że nie alkoholowe, to pasuje wszystko.

Trojglicerydy jeszcze by się przydały.

@Inozythol: No też tak myślę że coś jest ze mną nie tak tylko nie mogę dojść co. Alkoholu nie piję, jeśli już to bardzo okazjonalnie, w tym
  • Odpowiedz
@423frewq4f23: C---a tam keto. Żadnych diet eliminacyjnych, co najwyżej opgraniczanie. Węgli też nie musisz się bać, byle to nie był sam przetworzony syf i mocne ograniczenie tłuszczów nasyconych i tutaj głowną rolę i tak gra bilans kaloryczny.

800g warzyw i owoców dziennie, jak niskokaloryczne jakieś zioelone, pomidory to nawet liczy nie musisz. Oczywiście może być więcej.
Chude źródła białka, plus tłuste ryby, no raz jak wpadnie nieco bardziej tłusty kawałek mięsa
  • Odpowiedz