Wpis z mikrobloga

A pamiętam jak rok temu byłem w Wiedniu na święta i się dziwiłem czemu co druga osoba nie mówi po niemiecku, a na takim Fünfhausie większość bab ze szmatami na głowie. Już myślałem że to z moim niemieckim coś jest nie tak, ale w Niemczech działa normalnie ( ͡° ͜ʖ ͡°). Pewnie 20-30 lat i u nas przez #demografia i deweloperuchów którzy będą chcieli w nieskończoność napychać swoje kielnie będziemy mieć to samo. Będą dzielnice gdzie będziemy się czuć jak odludki.

I ten dopisek, żeby lewactwo na redditcie nie zjadło "ICH FINDE MULTIKULTI SUPER!!!!111" ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
#austria #emigracja
dsomgi00 - A pamiętam jak rok temu byłem w Wiedniu na święta i się dziwiłem czemu co ...

źródło: 1

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

U nas to chyba mysla ze jak u nich system sie zawali, to nagle przyjada do nas z kapitalem kupowac te pustostany....
Sa co prawda takie osoby i sie o nich czasem w mediach mowi - raczej rzadkie ciekawostki kochajace zime :)

Tyle tylko ze u nich nikt na powaznie nie mysli by do PL jechac xd Caly ich swiat jest oparty od 15 wieku o miedzykontynetalny ruch morski. A w Berlnie czy Amsterdamie
  • Odpowiedz
@odysjestem: W skrocie: nie ma nativow , ba nie ma nawet mieszancow (co lubi), a gdzie nie spojrzy tam, jugo + arabowie, najczesciej 3 trojka dzieci + ciaza. Jakas nowa dzielnica w Wiedniu i czuja sie obco
  • Odpowiedz