Aktywne Wpisy

Atomus +38
#mecz kiedyś to były mundiale, każdy wiedział jak się piłka mistrzostw nazywa. Eksperci dywagowali nad jej wlasciwosciami w studiu, że no skręca bardziej, że bramkarze mają p--------e, to tamto. Teraz nawet nie kojarzę jak ta piłka wygląda xD. Kiedyś fevernove to dzieci szkicowaly w zeszytach i nawet podruba sprawiala że jesteś królem podwórek czy osiedla. Pilka schodzi na psy :p
źródło: 1000007351
Pobierz
lskx 0

ja sobie nie wyobrażam zapuścić w jakimś miejscu korzeni na tak długo, przecież to już się tworzy jakaś komórka społeczna na wzór rodziny tak z kimś dzień w dzień przebywać po 8h od dekady, jak czasem na przerwie przysłuchuje się ich rozmowom to gadają o swoich dzieciach, gdzie na angielski wysłać, jaka podstawówka najlepsza, czy ktoś nie szuka auta bo jednemu szwagier zmarł i teraz musi sprzedać Peugota itp itd
#pracbaza
@ECG_404: rozwiń bo nie rozumiem, przecież jesteś objęty ubezpieczeniem na nfz
@Zopyross: przecież o takich rzeczach normalnie ludzie gadają w pracy i nie trzeba do tego wielu lat xD zależy od firmy ale nawet w kołchozach są typy co po 20 lat tam siedzą. często
@Zopyross:https://www.ifirma.pl/blog/l4-na-wlasnej-dzialalnosci-ile-wynosi/
to są grosze jak prowadzisz firmę i masz zlecenia a nagle je tracisz
źródło: Zrzut ekranu_1-11-2025_185519_www.ifirma.pl
Pobierz@G06DbT: tak, tak jest najlepiej bo wszystkich znasz i jako nowy szybciej łapiesz całą logistykę pracy, u nas są brygady po 4 ludzi na dziale, więc po prostu tych swoich dziadków obserwuję, pytam się o wszystko i sobie wdrażam
zresztą w pracy masz różnych ludzi i przeważnie kumplują się ludzie w podobnym wieku np. co ja bym robił z pokoleniem Z XD
Też wolę w jednym miejscu siedzieć, zamiast ciągle skakać. Co ci daje to skakanie w niższych zawodach. Nabierzesz wprawy, znaczniej oszczędzać energię na Po pracy i dzięki temu zaczniesz coś się uczyć.
Ja np. Teraz mam spoko pracę, same kobiety. Kobieta szefowa, atmosfera jest ok
Dobra, przyzwalają się, ale nie tak jak faceci. Mniej głupot, mniej plotek niż wśród facetów (ciągle gadanie o czyimś tyłku
No i git. Najgorzej imo jest być takim randomowy trybikiem, który jest całkowicie anonimowy i otoczony innymi npc.
Nie twierdzę od razu, że trzeba się z każdym przyjaźnić, ale jesteśmy ludźmi, istotami społecznymi, i powinniśmy się traktować nawzajem po ludzku. Mam wrażenie jednak, że te kompetencje zanikają.
@Zopyross: no tak, i?
Jestem fanem pracy zdalnej, ale jak jeszcze chodziłem do biura to rozmowy i interakcje z ludźmi były zdecydowanym plusem. Coś czego obecnie mi brakuje
@Zopyross: jak teraz sprostasz tej traumie