Wpis z mikrobloga

Chciałem się zapytać czy ktoś ostatnio wypłacał w banku większą ilość gotówki (powyżej 60k powiedzmy) i mógłby opisać jak to wygląda bo mam kilka pytań:
1. Czy trzeba to zgłaszać do placówki banku wcześniej, że zamierza się taką większą ilość gotówki wypłacić?
2. Dają to w jakiejś torbie czy trzeba wziąć własną?
Miasto powiatowe jeśli to ma znaczenie.
Może głupie pytania ale nigdy tego nie robiłem, a teraz mnie ciekawi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#banki #bankowosc #pieniadze #gielda #finanse #kredyt
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xradical: wypłacałem rok temu właśnie 60k, zadzwonilem pare dni wczesniej do placówki w której chciałem zrobic wypłate, wtedy przywozą ci tam kase i ja odbierasz "w okienku", torby niestety zadnej nie mieli

zresztą tu masz jak to wygląda w aliorze https://www.aliorbank.pl/dodatkowe-informacje/pomoc/pytania-i-odpowiedzi/jaka-jest-maksymalna-kwota-gotowki-jaka-moge-wyplacic-w-oddziale.html
PodniebnyMurzyn - @xradical: wypłacałem rok temu właśnie 60k, zadzwonilem pare dni wc...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@xradical: Torby nie dostaniesz, trzeba zgłosić najlepiej kilka dni wcześniej inaczej ryzykujesz, że placówka nie będzie miała tyle kasy. Jeśli wybierasz 100k+ to ja bym nie szedł samemu xD
  • Odpowiedz
@xradical w mBank można zlecić w aplikacji wypłatę gotówki, jest lista dostępnych lokalizacji, gdzie można to zrealizować (nie każda placówka obsłuży), wybrać termin i można zasugerować w jakich nominałach w jakiej ilości ma być wypłacone (bank nie gwarantuje, że dokładnie tak zostanie wypłacone). Za niezrealizowanie odbioru jest kara (nie pamiętam wysokości). W placówce dali jedynie koperty do zapakowania gotówki.
  • Odpowiedz
1. Czy trzeba to zgłaszać do placówki banku wcześniej, że zamierza się taką większą ilość gotówki wypłacić?

2. Dają to w jakiejś torbie czy trzeba wziąć własną?

@xradical: 1. trzeba
2. 60k mieści się w średniej wielkości nerce. W większej mieści się ponad 100k. Sprawdzone osobiście ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@xradical: mBank:
- zgłaszam przez apke ile chce kasy
- wybieram odbiór za 2 dni
- odbieram

Zeszło sie z 15 min, bo babeczka kierownik oddziału był zajęty i musiałem poczekać.
Dostałem kopertę na hajs, chociaz miałem plecak w razie czego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz