Wpis z mikrobloga

zawsze fajnie się pomodlić za naszych zmarłych. Życzyć żeby byli w niebie w wieczności. Odwiedzić grób. Pozostaje nadzieja, że się spotkamy w lepszym świecie.
[*] [*] [*] [*]

Czas jest względny, to wiemy z fizyki, raz płynie szybciej raz wolniej w zależności od warunków fizycznych w danej przestrzeni kosmicznej. Jeśli czas jest względny to materia też ma swoje ograniczenia a tym samym musi istnieć jakaś doskonała siła, która tym steruje. Prawa fizyki same w sobie są niezmienne. Tak samo procesy chemiczne. W danych warunkach w ten sam sposób będą działac.

nie wierzę w prostą ewolucję darwinowską, że pochodzimy od małpy, dla mnie to totalny nonsens... przecież od 2 tyś lat lub dłużej nie widać zmian istotowych między ludźmi. Na nasz rozwój głównie ma wpływ sposób żywienia i otoczenie. Przodują rzymianie bo od wieków studiują torę, Chińczycy, Koreańczycy, czy Japończycy - wiadomo, praca, jeszcze raz praca i edukacja. Amerykanie stali się leniwi, dorobili się kasy i teraz tylko część zna się na produkcji pocisków i są dobrzy w strategii wojny, innowacyjności i zabierania kasy dla siebie, dla pojedynczych jednostek.

Czy mi żal tych wszystkich ludzi, którzy nie wierzą. Żal mi tych, których wprowadzono w błąd i nie wierzą w nic, bo ktoś ich tak nauczył.

Większość to głupota jak dla mnie. mamy tyle dowodów że Bóg istnieje, że Jezus jest Bogiem, Synem Bożym i człowiekiem. Tyle cudów itp itp. Dlaczego nie ma cudów u muzułmanów? Nie praktykowanie to jak nie wziąć losu na loterii, czy biletu do lepszego świata...

Bez jaj, mieć tyle dowodów i nie chodzić do kościoła do prawosławnych czy katolików to dla mnie totalny nonsens.

#przemyslenia #polska #wykop #przegryw #religia
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@makler___gieldowy

mamy tyle dowodów że Bóg istnieje, że Jezus jest Bogiem, Synem Bożym i człowiekiem. Tyle cudów itp itp. Dlaczego nie ma cudów u muzułmanów? Nie praktykowanie to jak nie wziąć losu na loterii, czy biletu do lepszego świata...

Bez jaj, mieć tyle dowodów i nie chodzić do kościoła do prawosławnych czy katolików to dla mnie totalny nonsens.

Jakich dowodów?
  • Odpowiedz
@Chuopijak: @Damnation poczytajcie Pismo Św., nowy testament. Biblia była pisana w danym czasie, gdy panowały odpowiednie standardy więc proszę nie mówić, że ten dokument ma 2 tyś lat lub więcej xd . Są to pisma natchnione przez Ducha Św. nie jest to reportaż, pisano w pewnym kręgu kulturowym i trzeba tak to rozumieć.

Największy problem, że i rzymianie nie wierzyli w Jezusa i jeszcze Go zabili, własnego Mesjasza...
  • Odpowiedz