Aktywne Wpisy

Chcecie mieć dzieci? Ja nie chcę ale mam poczucie że powinienem. Boję się że w pewnym momencie włączy mi się instynkty tacierzyński i będzie już za późno. Czytałem o ludziach którzy mają z tego powodu ciężką depresje.
Uważam że bezdzietność to samolubny wybór. Moi rodzice dużo poświęcili żeby dać mi życie i źle bym się czuł gdybym się nie zrewanżował. Społeczeństwo bardzo potrzebuje nowych ludzi. Miałbym chyba wyrzuty sumienia szczególnie że też
Uważam że bezdzietność to samolubny wybór. Moi rodzice dużo poświęcili żeby dać mi życie i źle bym się czuł gdybym się nie zrewanżował. Społeczeństwo bardzo potrzebuje nowych ludzi. Miałbym chyba wyrzuty sumienia szczególnie że też
Planujesz potomstwo?
- Tak 41.7% (86)
- Nie 38.8% (80)
- Nie wiem 19.4% (40)

KarnetNaGlony +61
Prawie dziś wpadłem w pułapkę
źródło: temp_file1329606556760383759
Pobierz

[*] [*] [*] [*]
Czas jest względny, to wiemy z fizyki, raz płynie szybciej raz wolniej w zależności od warunków fizycznych w danej przestrzeni kosmicznej. Jeśli czas jest względny to materia też ma swoje ograniczenia a tym samym musi istnieć jakaś doskonała siła, która tym steruje. Prawa fizyki same w sobie są niezmienne. Tak samo procesy chemiczne. W danych warunkach w ten sam sposób będą działac.
nie wierzę w prostą ewolucję darwinowską, że pochodzimy od małpy, dla mnie to totalny nonsens... przecież od 2 tyś lat lub dłużej nie widać zmian istotowych między ludźmi. Na nasz rozwój głównie ma wpływ sposób żywienia i otoczenie. Przodują rzymianie bo od wieków studiują torę, Chińczycy, Koreańczycy, czy Japończycy - wiadomo, praca, jeszcze raz praca i edukacja. Amerykanie stali się leniwi, dorobili się kasy i teraz tylko część zna się na produkcji pocisków i są dobrzy w strategii wojny, innowacyjności i zabierania kasy dla siebie, dla pojedynczych jednostek.
Czy mi żal tych wszystkich ludzi, którzy nie wierzą. Żal mi tych, których wprowadzono w błąd i nie wierzą w nic, bo ktoś ich tak nauczył.
Większość to głupota jak dla mnie. mamy tyle dowodów że Bóg istnieje, że Jezus jest Bogiem, Synem Bożym i człowiekiem. Tyle cudów itp itp. Dlaczego nie ma cudów u muzułmanów? Nie praktykowanie to jak nie wziąć losu na loterii, czy biletu do lepszego świata...
Bez jaj, mieć tyle dowodów i nie chodzić do kościoła do prawosławnych czy katolików to dla mnie totalny nonsens.
#przemyslenia #polska #wykop #przegryw #religia
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@makler___gieldowy: przestałem czytać
Jakich dowodów?
Największy problem, że i rzymianie nie wierzyli w Jezusa i jeszcze Go zabili, własnego Mesjasza...
Komentarz usunięty przez autora Wpisu