Wpis z mikrobloga

@Fattek spoko

@vateras131 zawsze jem po treningu i nie jestem mniej zdenerwowany po posiłku.

@mielonkazdzika mnie w-----a, że nie mam siły i brzydko wyglądam, nie potrafię być w niczym lepszy. Jestem najsłabszy i najgorzej wyglądam z wszystkich ćwiczących. Przypomina mi się, że w każdej dziedzinie życia nie potrafię robić postępów i jestem na dnie.
  • Odpowiedz
@mielonkazdzika no i wszystko, nigdy się nie skupiałem na ćwiczeniach tylko na innych, od teraz gdy się skupie na sobie to będę coraz lepiej wyglądać i mieć więcej siły... Dzięki nigdy nie myślałem o tym w ten sposób, nie mogę się doczekać gdy będę miał 600+kg total bo się skupie na sobie.
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz:
Porównuj się sam ze sobą sprzed tygodnia/miesiąca, a nie z innymi. Na innych można patrzeć ale traktuj to jako motywator - "ja też kiedyś będę mieć taką sylwetkę". Rób foty, mierz obwody, sprawdzaj wagę - będziesz mieć twarde dane, a nie tylko wyobrażenie.

Jak nie progresujesz to przyjrzyj się diecie, regeneracji, planowi treningowemu, technice - coś na pewno jest do poprawy. Może warto zrobić krok wstecz z ciężarem i
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz

ludzie z (na przykład) uszkodzonym kręgosłupem (tak przyzwyczajeni do zycia z bólem ze juz tego nie zauważają w zyciu codziennym) staja sie nerwowi, szybko sie denerwują na innych ludzi - bo np stoja z bólem i czekaja az ktos im sie usunie z drogi - i zaczynają krzyczec, no zejdz mi zdrogi ty taki i taki nawet nie zdając sobie sprawy że tak sie zachowują

być może za dużo ćwiczysz
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz: kojarzę twoje wpisy na wykopie od dłuższego czasu, głównie z tagu mikrokoksy, pytam zupełnie poważnie i nie prześmiewczo, czy rozważałeś kiedyś korzystanie lub korzystasz z usług psychoterapeuty? czasami mam wrażenie że ty największe ciężary nosisz w swojej głowie a nie na siłowni
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz: nie wiem, ja teraz robię 6 treningów w tygodniu po 2 godziny i jest gitara. jeszcze jak mogę to z buta chodzę na siłownie, jakieś 20 minut w jedną stronę z pełnym plecakiem. Oczywiście Azyr albo Restricted na słuchawkach i jest pompa
  • Odpowiedz
@Cozwykopem ćwiczę bo muszę. Większość ćwiczy czy chodzi bo lubi się przejść i nie oczekuje żadnych efektów?
Pewnie ćwiczą codziennie po 2h do upadku+ cardio, liczą każdy gram jedzenia, dokumentują postępy, biorą udział w zawodach by nie mieć żadnych efektów xD

Jak polubić chodzenie? Mam się przejść i zawrócić?

Muszę ćwiczyć bo bez tego: umrę od otyłości, będę miał złe samopoczucie, złe zdrowie, będę gorzej gadał.
  • Odpowiedz