Wpis z mikrobloga

Gram sobie w Civ5. Ustawiłem wyższy poziom trudności aby AI było bardziej agresywne i dodałem więcej złóż uranu aby każda nacja miała atomówki. Z tego co widzę to w eurazji rozpętała się wojna atomowa. Na razie siedzę sobie w ameryce północnej jako USA i obserwuję sytuację z daleka. Ciekawe czy dojdzie do sytuacji permanentnej wojny jak ten redditor z Civ2. W międzyczasie zająłem Kanadę (Fallout moment).

#civilization5 #civilization #grykomputerowe
SzubiDubiDu - Gram sobie w Civ5. Ustawiłem wyższy poziom trudności aby AI było bardzi...

źródło: nyuke

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
Kolejne ślady walki. Teraz na europie w okolicy wielkiej brytanii (mapa jest dosyć mała dlatego UK połączone jest z kontynentem) znalazłem ruiny miasta a wielka brytania jest pokryta opadek radioaktywnym. Przynajmniej został im oddział robotników i powoli to sprzątają
SzubiDubiDu - Kolejne ślady walki. Teraz na europie w okolicy wielkiej brytanii (mapa...

źródło: nuke2

Pobierz
  • Odpowiedz
@SzubiDubiDu: ja mam mapę maraton, która gram na totalnej anihilacji, wygrana naukowa, polityczna i religijna jest wyłączona. Gram nią od 2020 roku, oczywiście nie cały czas ale late game me juz mam dawno za sobą, wszystki nacje maja pelne drzewko technologiczne wiec tutaj wchodzi taktyka i trochę polityki.

Pamiętam kiedys ktoś mial projekt mapy na podobnych zasadach, która sie inspirowałem ale w CivIII lub IV i gra toczyła sie miedzy
  • Odpowiedz