Wpis z mikrobloga

Policzyłem sobie ile by na ten moment kosztował zakup akcji i etf na ameryczce by stworzyć swój wymarzony portfel i wyszło mi jakieś 40 tysięcy dolarów ( ͡° ʖ̯ ͡°)

A to tylko Ameryczka. Jeszcze chętnie bym ze stówę wrzucił na GPW, na nasze narodowe czempiony

Chyba sam powinienem wypuścić akcje i pozyskać jakieś finansowanie

#gielda
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@breakdown1: protip: podziel wszystko przez 2 lub przez jakąkolwiek inna liczbę i zrób swój portfel marzeń tu i teraz. Albo dokupuj aż będzie wyglądać jak twój portfel docelowy. Całkowicie nie rozumiem czemu twój portfel idealny ma określoną wartość, a nie same proporcje które byś chciał uzyskać.
  • Odpowiedz
  • 1
@chlop784 tak zamierzam robić. Stopniowo kupować, aż w końcu dojdę gdzieś w te okolice. Wiadomo, że to jest tylko taki zarys, a będę kupował to co w danym momencie warto kupić.
  • Odpowiedz
@breakdown1: a jakie spółeczki na GPW masz zamiar inwestować? Bo mam ochotę na IKE trochę dokupić przed końcem roku ale sam nie mam pomysłu i szukam inspiracji. Głównie tam kupuje dywidendowe i raczej terminowe bo nie siedzę na giełdzie codziennie.
  • Odpowiedz
  • 0
@korin_ xtb, Synektik, Dino, diagnostyka, Orlen, PZU i trochę w WIG20 i powinno być git ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Z czego Orlen i PZU by korzystać z programu tanie paliwko i tanie ubezpieczenie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Całkowicie nie rozumiem czemu twój portfel idealny ma określoną wartość, a nie same proporcje które byś chciał uzyskać.

@chlop784: Bo OP nie lubi korzystac z procentu skladanego, woli kisic kapuche a potem ja wrzucac na gielde akurat tuz przed krachem..
  • Odpowiedz
nic szczególnego, odrobina technologii i sporo redundancji. Czyli tak jak lubię ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@breakdown1: Dlaczego chcesz 3 x kupowac te same akcje w 3 roznych miejscach i potem placic oplaty TER za sp500 i nasdaq100?
  • Odpowiedz