Wpis z mikrobloga

Siemanko Mircy na rowerach.

Jaką dużą torbę podsiodłową polecacie i dlaczego? Listopad się zaczął to i będą promocje, więc trzeba czas dobrze wykorzystać, Myślę intensywnie o kilkudniowych wypadach na rowerze w następnym roku, stąd też pytanie do ekspertów. Zależy mi przede wszystkim na stabilności i pakowności, a nieprzemakalna to już chyba standard?.

Sam do tej pory mam i używam tylko jednej torby Ortlieb Saddlebag 2. Jest to świetna torba. ale można o niej w skrócie powiedzieć: za duża na codzień i za mała na bikepacking. Tu się trochę na jej temat rozgadałem, może komuś się przyda.

#rower #rowery #szosa #gravel #kolarstwo
szwajcarski-szlak - Siemanko Mircy na rowerach.

Jaką dużą torbę podsiodłową polecaci...
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szwajcarski-szlak: nie mam do czego się przyczepić, jeździłem z nią przez trzy miesiące dzień w dzień do roboty przez lato, mieściło się tam wszystko co potrzebowałem. Myślałem, że będzie latać bardziej na boki, ale przy normalnej jeździe (~30-40 km/h) to normalnie się trzymała. W deszczu też nie problem, takie zawijanie się sprawdza.

Czy same pozytywy? Nie, ma jedną upierdliwą wadę. Paski mocujące pod siodełko (nie boa), są troszkę za długie,
  • Odpowiedz
@G06DbT: Paski chyba lepsze za długie niż za krótkie ( ͡~ ͜ʖ ͡°) W tym moim Ortliebie gdyby miały 3 cm więcej to jeszcze dałoby się coś dopchnąć. Zapomniałem wspomnieć że spokojnie wchodzi mi do niego DJI NEO z kontrolerem i jeszcze jest miejsce na zestaw naprawczy, batony zapas itd. PW działa dla obserwujących - to antyspamowe zabezpieczenie.
@klefonafide @mpetrumnigrum Jeśli pójdę w opcję
  • Odpowiedz