Zbliża się koniec roku, co jest idealnym momentem na małe podsumowania. Jednym z pytań, które często słyszę, jest to, jak realnie wyglądają warunki pracy i zarobki oficera na promie pasażerskim. Postanowiłem więc przedstawić, jak wygląda to "od podszewki" na moim stanowisku.
Dane podstawowe:
Stanowisko: Drugi Oficer Typ statków: Promy pasażerskie Armator / Bandera: Unia Europejska System kontraktów: 28 dni na statku / 28 dni w domu (system rotacyjny 1:1) Załoga: Bardzo międzynarodowa; na pokładzie pracują m.in. Duńczycy, Polacy, Filipińczycy, Słowacy, Litwini oraz Brytyjczycy.
Podatki: Podatek dochodowy jest w całości odprowadzany w Danii. Zgodnie z umową o unikaniu podwójnego opodatkowania między Polską a Danią, dochody te są zwolnione z opodatkowania w Polsce.
Ubezpieczenie zdrowotne: Armator odprowadza pełne składki na duńskie ubezpieczenie zdrowotne (odpowiednik NFZ). Istnieje również możliwość przepisania tych składek do polskiego NFZ.
System emerytalny: Armator w ramach umowy odprowadza regularne składki na mój fundusz emerytalny.
Koszty transportu: Logistyka związana z dotarciem na statek i powrotem do domu jest w całości pokrywana przez pracodawcę. Obejmuje to wszystkie koszty transportu, takie jak bilety lotnicze, przejazdy taksówkami (np. z lotniska do portu) oraz wyżywienie w trakcie podróży (np. na lotniskach).
Warunki bytowe na pokładzie: Życie na statku również wiąże się ze standardami, które zapewnia armator.
Wyżywienie i napoje: Pełne wyżywienie oraz nielimitowane napoje bezalkoholowe (kawa, herbata, cola itp.) są darmowe. Zapewnione są również podstawowe środki czystości.
Kabiny oficerskie są sprzątane co drugi dzień, a pościel zmieniana jest raz w tygodniu.
Internet i media: Dostępny jest darmowy internet satelitarny (Starlink), jednak z dziennym limitem danych wynoszącym 1 GB (w morzu) i bez limitów w porcie. W kabinie dostępna jest również telewizja (bez limitów), która odbiera polskie kanały informacyjne (TVN, TVP Info, Polsat News).
Zarobki (Netto)
Na koniec kwestia najważniejsza, czyli realne zarobki. Po odprowadzeniu wszystkich wspomnianych składek zdrowotnych, emerytalnych oraz podatku, kwoty "na rękę" prezentują się następująco:
Roczny dochód netto (ostatnie 12 miesięcy): 42 460 Euro
Przeliczenie na PLN: Używając średniego kursu euro z ostatnich 12 miesięcy, daje to kwotę 180 455 PLN netto (na rękę).
Dużo? Mało? Nie wiem. Daje to zarobki 30k miesięcznie za pracę na statku ale trzeba to podzielić przez 2 (gdy siedzimy w domu i nic nie robimy). Zatem realna kwota to 15k na rękę miesięcznie.
Dodatkowo jest wykupiony przez pracodawcę prywatny pakiet medyczny (działa dość sprawnie).
@Caracas: no to na cholere sie zatrudniles w takiej firmie? chlopie ogarnij sie, 4 dychy na karku a kasa jak 2 lata po informatyce albo pielegniarstwie.
@Caracas: to trochę słabo, przynajmniej jak dla mnie byłaby to duża niedogodność.
Sporo lat temu mój wujek pływał na statkach jako mechanik i czasem miał okazję pójść na miasto. Wyobrażałem sobie że to integralna część życia jako marynarz
@Caracas szczerze mówiąc to średnio to wygląda pod flagą duńską. Twoje zarobki są na poziomie bosmana i fittera w DFDS UK. Z podatkami nie ma problemu. L4 masz płatne 100% bez znaczenia czy jesteś w domu czy na statku. Plus kilka innych benefitów.
@Caracas: jak chcesz mieć rozwód, albo żeby ci żona rogi doprawiała to czemu nie, To już lepiej iść na tiry na zachodzie Europy, i pracujesz 6-9 godzin dziennie,i wracasz do domu, €£4000-5500 miesięcznie
A może napisz wymagania co co Cv .od wykształcenia po uprawnienia, myślę że zajebiscie od siebie coś dałeś żeby to uzyskać. Miłego weekendu ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°)
op ma duże szansę zbudować o wiele lepsze relacje z dziećmi niż typ, co siedzi w robocie od rana do wieczora napieprzając nadgodziny
@Cadfael: z dziećmi może tak, Ale z żoną, to już niekoniecznie, bo mało która wytrzyma bez bolca miesiąc co miesiąc, Tzn wytrzyma bo kasa napływa, ale będzie się wspierać lokalnym bolcem,
@HexenHeretic: no tak nie mozna patrzec. Sa ludzie co jezdza na tirach albo w delegacjach albo na wiatrakach i to nie jest praca 24h. To nawet nie jest dyspozycyjnosc 24h. To jest praca w delegacji.
@Par-excellence: Oczywiscie, ze mozna tak patrzec. TO zalezy od osoby jak na to patrzy, bo jednego systemu nie ma. Jesli jestes w delegacji, w tirze czy na statku jestes 24h poza domem. NIe spisz w swoim łóżku, nie kochasz sie ze swoja kobieta. Jak najbardziej mozna tak patrzeć, ale nie mowie ze jest to jedyne mozliwe i najlepsze spojrzenie.
Postanowiłem więc przedstawić, jak wygląda to "od podszewki" na moim stanowisku.
Dane podstawowe:
Stanowisko: Drugi Oficer
Typ statków: Promy pasażerskie
Armator / Bandera: Unia Europejska
System kontraktów: 28 dni na statku / 28 dni w domu (system rotacyjny 1:1)
Załoga: Bardzo międzynarodowa; na pokładzie pracują m.in. Duńczycy, Polacy, Filipińczycy, Słowacy, Litwini oraz Brytyjczycy.
Podatki: Podatek dochodowy jest w całości odprowadzany w Danii. Zgodnie z umową o unikaniu podwójnego opodatkowania między Polską a Danią, dochody te są zwolnione z opodatkowania w Polsce.
Ubezpieczenie zdrowotne: Armator odprowadza pełne składki na duńskie ubezpieczenie zdrowotne (odpowiednik NFZ). Istnieje również możliwość przepisania tych składek do polskiego NFZ.
System emerytalny: Armator w ramach umowy odprowadza regularne składki na mój fundusz emerytalny.
Koszty transportu: Logistyka związana z dotarciem na statek i powrotem do domu jest w całości pokrywana przez pracodawcę. Obejmuje to wszystkie koszty transportu, takie jak bilety lotnicze, przejazdy taksówkami (np. z lotniska do portu) oraz wyżywienie w trakcie podróży (np. na lotniskach).
Warunki bytowe na pokładzie:
Życie na statku również wiąże się ze standardami, które zapewnia armator.
Wyżywienie i napoje:
Pełne wyżywienie oraz nielimitowane napoje bezalkoholowe (kawa, herbata, cola itp.) są darmowe. Zapewnione są również podstawowe środki czystości.
Kabiny oficerskie są sprzątane co drugi dzień, a pościel zmieniana jest raz w tygodniu.
Internet i media: Dostępny jest darmowy internet satelitarny (Starlink), jednak z dziennym limitem danych wynoszącym 1 GB (w morzu) i bez limitów w porcie. W kabinie dostępna jest również telewizja (bez limitów), która odbiera polskie kanały informacyjne (TVN, TVP Info, Polsat News).
Zarobki (Netto)
Na koniec kwestia najważniejsza, czyli realne zarobki. Po odprowadzeniu wszystkich wspomnianych składek zdrowotnych, emerytalnych oraz podatku, kwoty "na rękę" prezentują się następująco:
Roczny dochód netto (ostatnie 12 miesięcy): 42 460 Euro
Przeliczenie na PLN: Używając średniego kursu euro z ostatnich 12 miesięcy, daje to kwotę 180 455 PLN netto (na rękę).
Dużo? Mało? Nie wiem. Daje to zarobki 30k miesięcznie za pracę na statku ale trzeba to podzielić przez 2 (gdy siedzimy w domu i nic nie robimy). Zatem realna kwota to 15k na rękę miesięcznie.
Dodatkowo jest wykupiony przez pracodawcę prywatny pakiet medyczny (działa dość sprawnie).
#praca #pracbaza
źródło: temp_file7146357827875720634
Pobierz@Caracas: Mnie ciekawi tylko ile na oko to kosztuje?
@Caracas: to trochę słabo, przynajmniej jak dla mnie byłaby to duża niedogodność.
Sporo lat temu mój wujek pływał na statkach jako mechanik i czasem miał okazję pójść na miasto. Wyobrażałem sobie że to integralna część życia jako marynarz
@Caracas: dziwne, ja nie słyszę takich pytań
To już lepiej iść na tiry na zachodzie Europy, i pracujesz 6-9 godzin dziennie,i wracasz do domu, €£4000-5500 miesięcznie
@Cadfael: z dziećmi może tak,
Ale z żoną, to już niekoniecznie, bo mało która wytrzyma bez bolca miesiąc co miesiąc,
Tzn wytrzyma bo kasa napływa, ale będzie się wspierać lokalnym bolcem,
@1337KiNG: a jesteś oficerem na promie pasażerskim?