Wpis z mikrobloga

Mam bardzo dopracowane CV, serio siedziałem nad nim wiele godzin, poprawki, analizy, każdy szczegół nawet zdjęcie zrobione tak by HRki miały mokro. Jestem dumny ze swojej pracy,
Myślałem, że jest to najlepsze CV z możliwych. Dopóki nie wrzuciłem go w #chatgpt z zapytaniem co by tu poprawić.

Okazuje się że to guwno nie cv

nawet szablon na którym robiłem zbeształ

zasrana inteligencja w dupe osrana mać

#praca #pracbaza #szukampracy
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JurgenKlinsman: ty to masz wszystko w porządku w głowie?

Ani dnia w IT nie przepracowałem, nawet w biurze nie pracowałem. Z mojego doświadczenia wiem, że zdjęcie w CV jest ważne tylko dla jakichś debili w HR, co się nie znają na robocie.
  • Odpowiedz
ty to masz wszystko w porządku w głowie?

@G06DbT: nie, a o co chodzi?

zdjęcie w CV jest ważne tylko dla jakichś debili w HR, co się nie znają na robocie.

@G06DbT: zarówno ja, baby z HR-u oraz cały świat uważamy, że zdjęcie z mordą w CV jest istotne. "Nie liczy się wygląd tylko charakter/skille" a guwno, jak Kasia ma 100 takich samych CV to wybierze kwadratową mordę
  • Odpowiedz
nie, a o co chodzi?

@JurgenKlinsman: a no to okej :>

jak Kasia ma 100 takich samych CV to wybierze kwadratową mordę z vifonem na głowie a nie ciebie zakolaka w dresie

@JurgenKlinsman: nie jestem vifonem, ale nigdy nie miałem problemu z zatrudnieniem.
  • Odpowiedz
wyspecjalizowane stanowisko serwisanta specyficznego sprzętu budowlanego od strony elektrycznej

@G06DbT: aha, czyli sklejasz kable taśmą szkot. Szkotem druty kleisz mordo. Tam nie trzeba zdjęcia w CV
  • Odpowiedz
ja pracuje w e-commerce przy rozwoju sprzedaży i zarządzaniu zespołem pachołów z marketingu/grafików

@JurgenKlinsman: a jeszcze dodam, bo teraz w sumie mi przyszło do głowy. Kruche ego musisz mieć jak na "managera", skoro tak płaczesz o innych.

Pewnie twoi podwładni to aż uwielbiają pracę z tobą, i tylko czekają, aż się stracisz.
  • Odpowiedz