Wpis z mikrobloga

#konsole
Jaką konsolę polecacie do okazjonalnego grania? Zatrzymałem się na PS1 i teraz pomyślałem, żeby kupić sobie jakąś konsolę, na której mógłbym zagrać w długie jesienne wieczory. Chciałbym, żeby gry były dostępne na CD. Nie zależy mi na graniu przez internet z innymi graczami. Po prostu chciałbym raz na jakiś czas zagrać w jakąś grę. Niestety zupełnie nie orientuję się w konsolach dostępnych na rynku.
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ironcio: Problem nowej generacji konsol jest taki że są drogie, gry są drogie i fajnych gier wartych uwagi nie ma aż tak dużo, w.porownaniu z poprzednimi generacjami
PS5 i XSX są drogie, XSS jest tańszy ale nie ma napędu optycznego.
Jak nie zależy ci aż tak na nowościach albo z kasą trochę ciężejto bym brał PS4, najlepiej wersji PRO
  • Odpowiedz
  • 1
@ironcio Polecam Nintendo switch 2. Jest wstecznie kompatybilny z grami z "poprzednika" więc biblioteka gier jest spora a same gry, zwłaszcza te od N sprawią że będziesz się dobrze bawił sam czy z rodziną albo znajomymi. Konsola ma niby dostać j. Polski w Grudniu a poźniej same gry jeśli cię to interesuje. Zdaje sobie sprawę że pisałeś o grach na płytach ale może skusisz się jednak na kartridże ;-) no i
  • Odpowiedz
@ironcio: steam deck. Emuluje switcha, ps3, ps2, starsze konsolki. Obsługuje prawie wszystkie gry xboxa i playstation. Do tego jest przenośny i tańszy. Stacja dokująca obsługuje do 4k 60hz, także ogarnie telewizor. Możesz go używać z kontrolerem według własnego uznania. Albo go po prostu zabrać do łóżka czy tam do sracza i grać kiedy masz ochotę. Działa offline i przynajmniej nie masz poczucia bycia ruchanym przez nintendo, sony i microsoft (
  • Odpowiedz