Wpis z mikrobloga

#rower #ubezpieczenia czy ma ktoś wykupione ubezpieczenie na rower? Niedawno kupiłem nowy za około 14k i ogólnie chciałbym go ubezpieczyć, byłem w PZU zapytać się ile kosztuje takie ubezpieczenie to normalnie wryło mnie w ziemię. 1700 zł za cały rok. Mniej płace za samochód, który jest dużo więcej warty. O co tu chodzi i ile mniej więcej u was to kosztuje?
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MrFrost: Napisz PW, mogę Ci go ubezpieczyć do ubezpieczenia mieszkania, albo dam Ci minimalne ubezp. na ruchomości domowe i rozszerzę o klauzule na rower. Ubezpieczenie roweru na 20k - cena za samą klauzulę 449 zł.

Jakie dodatkowe pojęcia wprowadza klauzula
Przez użyte w klauzuli pojęcia rozumie się:
1. Kradzież – czyn polegający na bezprawnym zabraniu ubezpieczonego sprzętu z:
a. zamkniętego pomieszczenia po usunięciu siłą jego zabezpieczeń lub otwarciu wejścia do niego przy użyciu narzędzi
  • Odpowiedz
@jakuba94: Ergo Hestia - więc wystarczy ubezpieczyć np. swoje rzeczy osobiste na 5k od ognia itp i kradzieży. Do tego klauzula na rower i jest ubezpieczony rower oraz nawet laptop, bo w Hestii rzeczy osobiste to też elektronika (udział własny 500 zł). Dodatkowo jest aktualnie promocja dla nowych klientów Ergo Hestii czyli 30% zniżki. I przy kalkulacji na rzeczy osobiste na 5k i rower na 20k cena to 379 zł.
  • Odpowiedz
@jakuba94: Osobiście PZU robię jak muszę ( ͡° ͜ʖ ͡°). Jako multiagent nie mam takiego rozwiązania w PZU. Więc proponuję to co mam¯\(ツ)/¯. Jesteś do przodu 600 zł pod warunkiem, że rower zniknie xD
  • Odpowiedz
@insurance: to różowa jako multiagentka już wiele takich rozwiązań sprzedała znajomym i są bardzo zadowoleni :). Ja sam wziąłem na swój rower (trochę droższy) jeszcze po starych cenach i też czuje się spokojnie
  • Odpowiedz