Wpis z mikrobloga

Już jutro na drogi wyjedzie największa ilość niedzielnych i hiper niedzielnych kierowców w całym roku kalendarzowym. Czas, gdy pojawiają się Skody Felicje, Fiaty Punto, Lanosy, Golfy trójeczki i Audi A3 w TDI. Do tego Civic z gazem, Passat z zawieszonym krzyżykiem i Astra z klapą na drucie, pełen przekrój polskiej motoryzacji rusza w święty objazd cmentarzy.
Na drogach nerwy, klaksony, zawahania na rondach i parkowanie pod kątem 37 stopni, bo przecież „na chwilkę tylko”. A w tym wszystkim policja z suszarkami, korki pod każdym cmentarzem i dziadek w kapeluszu, który od 20 lat jeździ tą samą trasą, ale i tak się gubi.
Uważajcie na siebie, dziś nawet najlepszy kierowca może przegrać z panikującym Lanosiarzem na zakręcie.

#polska #samochodoza #samochody #polskiedrogi #policja #1listopada #auta
snorli12 - Już jutro na drogi wyjedzie największa ilość niedzielnych i hiper niedziel...

źródło: z27739312AMP,Na-Cmentarz-Osobowicki-we-Wroclawiu-we-Wszystkich-

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A w tym wszystkim policja z suszarkami,

@snorli12: Tak szczerze totalnie, to jest bardzo dziwne. Dziś nie widziałem absolutnie żadnego patrolu policji dosłownie przy cmentarzach nawet w miejscu gdzie zawsze stoją.
  • Odpowiedz
Golfy trójaczki i Audi A3 to już dawno upalane są przez pryszczatych sqrwysynków w wieku 17-24 lata

@Fantomo: Golf III to już wymarł, chociaż dziś widziałem jedną sztukę na ulicy przejeżdżającą obok cmentarza od bardzo dawna. I o dziwo widziałem na przykład żuka w bardzo dobrym stanie jakiś sprzedawca kwiatów pod cmentarzem miał.
  • Odpowiedz