Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WielkiNos: ja pamietam jak wyszedłem z domu bez zadnego powiadomienia rodziców szedłem sobie i nagle słysze wściekłego psa jak drze morde zaraz słysze jak biegnie za mna . Zaczełem uciekać i mnie działbnał w lędzwia strupa na plecach chyba miałem z 2 miesiace tak mnie użarł. Nawet nie wiem jak wygladał ten pies bo w strachu leciałem dalej w stronę ulicy.
  • Odpowiedz
Kobieta i dziecko zostali zaatakowani przez jakiegoś biegającego samopas pitbullopodobnego psa gdy jechali na rowerach. Psiarze oburzeni, bo jak można szkalować jakieś rasy psów! To jest najważniejsze - bronić pieski nie pomoc ludziom.

@WielkiNos: No ale co się czepiasz? Nie widzisz jak ten piesek z prawej strony ładnie się uśmiecha? Przecież muchy by nie skrzywdził( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@WielkiNos:

to nie jest rasa agresywna

1 miejsce w statystykach pogryzień śmiertelnych

A jak im to napiszesz, to dostaniesz na ryj "prędzej Cię jamnik pogryzie niż pitbull!!!" - uj mnie to obchodzi, na jamnika stanę i psa nie ma, a pitbull przy pierwszym ugryzieniu mi wyrwie kawał mięsa - taka lekka różnica
  • Odpowiedz
@WielkiNos: Po co w ogóle pies w kojcu. Nie mogę tego nigdy pojąć. Żre, sra i szczeka. Nie ma z nim żadnej interakcji, bo właściciel wchodzi tam tylko dodać żarcia i wody (albo w ogóle wrzuca tylko coś jadalnego do środka).
Nie broni się nawet argument, że niby broni domu, bo przecież jest w kojcu, a właściciele szybko zaczynają ignorować ciągłe ujadanie.
(°°
  • Odpowiedz
Patologia trzymać takiego huskiego na 40 metrach

@ZartosXXX: Trzymalem na 50, wystarcza dlugie spacery i nie bylo zadnego problemu, wystarczylo z 7-10km i jak wrocil, to kladl sie spac jak zabity i trzeba bylo go budzic na wieczorny ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@WielkiNos: American Bully w wersji pocket były selekcjonowane pod kątem łagodności, czyli mają w tym trochę racji. Czy to się udało to inna sprawa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@WielkiNos: łagodna i proludzka rasa ( ͡° ͜ʖ ͡°) w końcu tylko gryzą, szarpią i rozrywają

To tak apropo argumentu że patologii odpowiedzialnej za pogryzienia jest mało, bo wcale nie ma większego grona idiotów którzy popierają takie patologiczne zachowania czy dają wsparcie moralne patusom, czyt. Ludzi którzy swoją ignorancją doprowadzają do większej liczby wypadków właśnie przez wierzenie w bzdury o proludzkiej rasie american bully
  • Odpowiedz
@WielkiNos: mieliśmy takie pacjenta, dyrektora, co sobie harta biurze trzymał, to bydlę jak leciało po tej wykładzinie to nie mogło na zakrętach wyrobić, chłop widać było że jakiś lekko upośledzony.
  • Odpowiedz