Wpis z mikrobloga

Lekarze - samozwańcza elyta narodu polskiego, ponoć niezbędna i niezastąpiona.

Cechą charakterystyczna? Niczego nie boi się bardziej niż wolnego rynku i konkurencji ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Mam nadzieję, że ten temat w końcu przebije się do mainstreamu. W końcu wiele osób otworzyło oczy, choć jeszcze niedawno plebs woził lekarzom pizzę na dyżur (xD).

PS Prawdopodobnie tą pizzę odbierał lekarz pełniący dyżur na przynajmniej trzech oddziałach jednocześnie, z czego 2/3 dyżuru przespał ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#lekarski #medycyna #programista15k #zarobki #pracbaza #studbaza #wykopefekt
francoisinho - Lekarze - samozwańcza elyta narodu polskiego, ponoć niezbędna i niezas...

źródło: Bezrobotna elita narodu

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Anomalocaracid:

lekarz to niepotrzebny zawód?

A gdzie ja coś takiego napisałem?

Jest bardzo potrzebny, dlatego trzeba ich kształcić jak najwięcej i poszerzyć limity zarówno na studia, jak i specjalizacje ( ͡
  • Odpowiedz
  • 3
@Anomalocaracid: od kiedy 18-latkowie pracują w tym zawodzie? Po jest proces kształcenia, by byli w stanie konieczne decyzje podejmować.

I zrobią to wówczas na pewno lepiej niż zaspany stary dziad po 12 godzinach dyżuru na trzech oddziałach.
  • Odpowiedz
część lekarzy ( np. internistów) na spokojnie może zastąpić komputer

@francoisinho: Widać, że występujesz w pozycji eksperta (lub przynajmniej kogoś co tam coś wie) mając zerową wiedzę w temacie na który się wypowiadasz, najlepiej o tym świadczy, że wybrałeś internistów jako przykład xD
  • Odpowiedz
  • 0
@Furox: nie wiem czy nie wiesz jak działa internista czy może działanie komputera jest dla ciebie wielką niewiadomą, ale jeśli ktoś ma zerową wiedzę o temacie to raczej jesteś to ty ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Internista działa według prostego schematu: objawy -> diagnoza -> leczenie. Boję się zapytać, co robisz zawodowo (jeśli oczywiście robisz cokolwiek) skoro jest to dla ciebie nie do ogarnięcia ( ͡°
  • Odpowiedz
nie wiem czy nigdy nie byłeś u internisty czy nie wiesz jak działa komputer, ale jeśli ktoś ma zerową wiedzę o temacie to raczej jesteś to ty ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Internista działa według prostego schematu: objawy -> diagnoza -> leczenie. Boję się zapytać, co robisz zawodowo (jeśli oczywiście robisz cokolwiek) skoro jest to dla ciebie nie do ogarnięcia ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@francoisinho: Jakbyś kliknął w mój profil to
  • Odpowiedz
  • 1
@Furox:

Jeżeli trafia się skomplikowany pacjent z wielochorobowością którego nikt nie potrafi ogarnąć

Jeśli nikt go nie potrafi ogarnąć to jednym z tych, którzy nie potrafią go ogarnąć jest przede wszystkim lekarz, który nie potrafi zazwyczaj niczego więcej niż przepisanie antybiotyku na ból gardła i katarek ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Pięknie
  • Odpowiedz
@francoisinho:

Jeśli nikt go nie potrafi ogarnąć to jednym z tych, którzy nie potrafią go ogarnąć jest przede wszystkim lekarz, który nie potrafi zazwyczaj niczego więcej niż przepisanie antybiotyku na ból gardła i katarek ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Pięknie się
  • Odpowiedz
  • 0
@Furox:

Nie wiem w jakim sposób się niby "zaorałem"

No to już czytanie ze zrozumieniem się kłania ( ͡° ͜ʖ ͡°) Pokazuje tylko, że masz zerowe pojęcie na tematy na które próbujesz rozprawiać.

Aktualnie żadnej
  • Odpowiedz