Wpis z mikrobloga

Dlaczego w tym januszexie #allegro nie ma opcji anulowania zakupu?

28.10 Kupiłem żaróweczki bez smarta o 14:20, ale wyskoczyło mi, ze mogę miec smarta za 39,90.
No to się zdecydowałem kupić to samo już z zakupem smarta o 14:22.
W międzyczasie kliknąłem w zwrot, licząc na to, ze zamówienie gdzieś tam będę mógł anulować. A i jeszcze napisałem, do sklepu, że chcę jedno zamówienie anulować.

Oba zamówienia miały być na 29.10.

Efekt? Dzisiaj przyszły jedne, sklep po dwóch dniach odpisał, ŻE OD RAZU PO ZAKUPIE TRAFIA TO DO MAGAZYNU I NIE MOGO ANULOWAĆ., prosze odesłać.
Drugie dopiero dzisiaj nadali xD

Więc zajebiście szybko im ten magazyn działa, jak zakup o 14:20 i 14:22 nadawany jest po 24 i 48h od zakupu, gdzie w 24h miały byc u mnie XD

Już naprawdę aliexpress jest bardziej ogarnięte w tym wszytkim.

#gorzkezale
KocieUszko - Dlaczego w tym januszexie #allegro nie ma opcji anulowania zakupu?

28.1...

źródło: image

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KocieUszko nie raz, zresztą Możliwość anulowania błędnego zamówienia dostępna jest w zakupach od kont firmowych, ale tylko dopóki sprzedający:

nie zmieni statusu Twojego zamówienia na: W realizacji, Przygotowane do wysyłki lub Wysłane,

nie poda w zamówieniu numeru do śledzenia przesyłki.

Zdarzało się też, że robiłem zwrot zanim sprzedawca wysłał. Wtedy nie wysyłał i też szło to rozwiązać.
  • Odpowiedz
  • 0
@sberatel: to jest raczej konto firmowe, bo mają 14tys ofert.
Na pewno w minutę nie wprowadził numeru przesyłki, bo nadał ją dopiero po 24h.
A napisałem do nich o 14:27, odpisali po 44 godzinach i tak czy srak wysłali obie paczki. ()
Z ciekawości sprawdzę przy następnych zakupach czy mam możliwość anulowania. Tutaj na bank nie było.
KocieUszko - @sberatel: to jest raczej konto firmowe, bo mają 14tys ofert. 
Na pewno ...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@KocieUszko: możesz anulować zakup w zakładce Moje zakupy, jednak zrobisz to tylko dopóki sprzedający:
- nie zmieni statusu Twojego zamówienia na: W realizacji, Przygotowane do wysyłki lub Wysłane,
- nie poda w zamówieniu numeru do śledzenia przesyłki.

Pamiętaj, że jeśli nie widzisz opcji anulowania zakupu, a chcesz z niego zrezygnować, możesz skorzystać z opcji Zwróć zakup.
  • Odpowiedz