Wpis z mikrobloga

@cotosietutajstanelo: Wszystkie to są Kanie. Różnica koloru polega na tym ,że pomiędzy jednym a drugim grzybem.Jest różnica jednego lub dwóch dni rośnięcia.Im ciemniejszy kolor tym grzyb jest starszy im jaśniejszy kolor i mniejszy obwód to znaczy ,że grzyb jest młodszy.Moja sugestia. Jeżeli masz dużo kań, to możesz je po prostu na dużej ilości masła obgotować.A potem zmielić,zamrozić i dodawać do sosów kiedy tylko chcesz, smacznego.
  • Odpowiedz
@Kremufka2137: Od czego by tu zacząć.Wszystko i jeszcze raz wszystko! zapodałem link.Ponad 20 lat zbieram grzyby i na zdjęciu widać ,że nie ma tutaj żadnej Kani trującej!!! A za to kolor grzyba informuję Cię o tym ,że jest po prostu stary.Czyli ma ze trzy cztery dni ,czego nie rozumiesz? w której części zdania?
Nie polecam się dla ciebie w niczym.
Japa tam!
  • Odpowiedz
@KukiScotland zbieram grzyby od ponad 30 lat także walenie sobie konia do stażu możesz sobie podarować.
"Na zdjęciu widać, że tutaj nie ma żadnej kani trującej" - a czy ja napisałem gdzieś coś sprzecznego z tym stwierdzeniem?
  • Odpowiedz
@Kremufka2137: Boże kto ci powiedział ,że musisz ocenić grzyba po spodzie i nóżce To jesteś amebą do kwadratu!!!
Zapodałem mu link do wszystkich Kań .
Jest tam tylko jedna kania trująca.Czyli jeżeli patrzy na te wszystkie zdjęcia jest ich kilkanaście.To on sam może w stanie ocenić czy to jest ta jedyna Kania trująca i nie nie jest i jeszcze raz podkreślam amebo do kwadratu. Że grzyb mający kolor coraz ciemniejszy
KukiScotland - @Kremufka2137: Boże kto ci powiedział ,że musisz ocenić grzyba po spod...

źródło: the-last-of-us-2-potwor-1400x788

Pobierz
  • Odpowiedz
@cotosietutajstanelo: Ja naprawdę nie chciałem być nie miły i nieuprzejmy .Wysłałem Ci link do wszystkich kań tam jest tylko jeden rodzaj trujący.Te Kanie ciemniejsze są po prostu dniem starsze .Poza tym zasugerowałem ci nawet ,że jeżeli są w nie dobrym stanie fizycznym .Jeśli mogę to tak opisać to po prostu je podgotuj w maśle nie na dużym ogniu odcedź i będziesz miał z tego farsz do sosu .Pozdrawiam miłego wieczoru
  • Odpowiedz