Aktywne Wpisy

Karolaaa555 +7
Jak ja chyba zacznę płacić jakimś randomom żeby się ze mną kolegowali. Myślałam, że jak zdam tą maturę to będzie super, że będzie zero zmartwień. A teraz wsm tęsknię bo przynajmniej nie miałam czasu na myślenie i wymyślanie takich bzdur tylko focusowałam się na nauce. Jedynie co mi poprawia humor to granie w te durne gry przez które przesiedziałam lata na dupie i nabawiłam się fobii społecznej przez którą dostaję codziennie pytania

wfyokyga +43
Dobranoc
źródło: temp_file497302056630926366
Pobierz

źródło: 572275802_18346381051163030_3330340648739300753_n
Pobierztak czy nie
Poza tym obrazek po lewej jest jakimiś czarami ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ciepłe powietrze zawsze naturalnie unosi się do góry, jest lżejsze (mniej gęste) od zimnego. Możesz mieć inne odczucie, bo wymiana ciepła między człowiekiem a podłogą
dobre porównanie to np kominek z płaszczem i ile wystarczy ciepła przy grzaniu nim np 5 godzin
czyli np 4
Co ciekawe sprawna i regularnie serwisowana rekuperacja poradzi sobie z nawet z pyłkami na wiosnę.
bez nagrzania, zapomnij o działaniu
a w zimę jak masz jeszcze dach, poddasze ze zbiorczą wentylacja na spadku dachu i nie dogrzejesz np kominkiem to wentylacja zabiera ciepło
Sam mam PC na grzejniki stalowe.
Grzanie bylo z tradycyjnego kotła gazowego plus koza z płaszczem wodnym a obieg był podzielony na grzejniki i podłogowkę. Wszystko ogarniete, podłogowka na 26 a grzejniki na 55
@EvilRogue: za mało, zawory zabezpieczenia powrotu (np avt) (przeciwdziałania skraplaniu się wewnątrz kotła) produkuje się na 55 stopni, sam kocioł musi być nastawiony na więcej. Tylko każdy normlany człowiek nawet przy instalacji grzejnikowej dokłada zawór mieszający co by na grzejniki wrzątku nie puszczać.