Wpis z mikrobloga

@websterpl1 a kto ci to bedzie serwisowal?
Byl taki na wykopie co mial klime z media expert. Nikt mu nie chcial pomoc jak mial problem. Caly lato bez klimty mial….Za duzo posrednikow. Poszukaj lokalnie kogos kto handluje tym samym sprzętem od 10lat i zna je od podszewki.
  • Odpowiedz
  • 0
@daroq3a tyle, że jak mam nowy dom to tej klimy potrzebuje max 10 dni w ciągu roku więc nie ma sensu kupować nie wiadomo czego

A instalatorzy zamiast 3000-3500 za taki sprzęt chcą 4500 wzwyż
Przy dwóch jednostkach robi się już 10 kafli

Z tymi problemami z media Expert i ich klimami jest jak z yeti, każdy coś słyszał, ale nikt nie widział.
  • Odpowiedz
.Za duzo posrednikow.

@daroq3a: Dużo pośredników a cena i tak niższa o 30% niż u bezpośredniej firmy która montuje i sprzedaje.
Mam wrażenie że z tymi firmami od klimy jest jak z monterami pomp ciepła - jak zapytasz takich o cenę samej jednostki to ceny są o 30-40% wyższe niż ceny na rynku a robociznę kasują osobno i dodatkowo.
  • Odpowiedz
Gdybym miał uprawnienia fgaz to bym może i sam się szarpnął z montażem

@websterpl1: Są na to sposoby, na pepperze generalnie znajdziesz instrukcję jak i skąd kupić jednostkę na "oświadczenie" i wszystko przechodzi. Sklepy się zorientowały i sprzedają już klimy z zarobionymi rurkami i zestawem gotowym do podłączenia. Ludzie którzy kupowali piszą że w krótkim przewiercie nie tzreba nawet robić próżni z wypożyczonym sprzętem. 3,5 kW kupisz za 1800-2000 zł,
  • Odpowiedz
  • 0
@Zabi96 pompiarze i fotowoltaikarze to nowi sprzedawcy garów i zegarków.

Starzy kupują kołdry z alpaki a młodzi pompę ciepła z przebitka 100%

Czyli, jak wyruchać kupującego
  • Odpowiedz
@websterpl1: mam w domu już 2 lata, ciotkę też namówiłem rok temu
obie instalacje gorenje 3.5kw, u mnie pandora u niej chyba jakiś inny model ale też gorenje
działa bez problemu, tylko z wifi się co raz rozłącza, już przestałem parować i tylko pilotem obsługuję
dałem wtedy chyba 2500
nie serwisowałem do tej pory, może zrobię serwis przed latem w przyszłym roku, firma która zakładała chciała 500zł za serwis na pół roku, to gwarancja
  • Odpowiedz