Wpis z mikrobloga

#linkedin #praca Tak całkowicie serio. Czy ktoś ma dobre doświadczenie (omijając bagno które dodają w publikacjach) z linkedin? Znaleźliście dzięki niemu prace? Macie jakiś protip jak zwiększyć widoczność wśród rekruterów? Odpalać opentowork w profilowym czy jednak nie?
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Goijden: ja znalazłem i to nie jedną, jak szukam pracy to odpalam sobie premium, co jakis czas LI wysyła oferty na premium za 50% ceny i wtedy warto sobie kupić na miesiąc, jest wtedy zauważalny boost w widocznosci profilu i dostep do lepiej sprofilowanych ogłoszeń, po za tym dobrze wypelniony profil, nie same daty i nazwy firm ale kilka zdań co robiłeś, jakies nagrody, wyroznienia certyfikaty, Anetki z HRów to
  • Odpowiedz
@Goijden: ja dostaje tam troche ofert ale sporo z nich do niczego się nie nadaje i je olewam - bo zwykle na drugim końcu Polski albo gdzieś daleko, delegacje, jakieś g--o oferty na B2B, niektóre kompletnie nie związane z moimi kwalifikacjami. Pomijam juz wiadomosci kopiuj-wklej gdzie już na początku wpisane inne imie niż moje, a na końcu podpisane jeszcze przez inną osobę niz wysłała, bo i takie się trafiają. Niedawno
  • Odpowiedz
@Goijden Tak, regularnie dostaję tam oferty pracy. Od dwóch lat pracuję w firmie, do której trafiłam dzięki rekruterce, która skontaktowała się ze mną właśnie przez LinkedIn.
  • Odpowiedz
@Goijden Szczerze nie mam pojęcia. Nie wiem jak działa LinkedIn dla rekruterów, ale właśnie te ponad 2 lata temu szukałam nowej pracy i porządnie uzupełniłam profil według poradników z netu i darmowego triala linkedin premium. Wypełniłam "o mnie", dodałam sporo umiejętności i poprosiłam znajomych o potwierdzenie, zrobiłam porządne "linkedinowe" zdjęcie u fotografa, obserwuję dużo ludzi z branży, mam opinie od byłych współpracowników itp. Od tego czasu nic nie publikuję i nic
  • Odpowiedz