Wpis z mikrobloga

@curiousboi: Swoją drogą, jeśli ktoś tam jeździ, protip ode mnie. Jeśli na lewym pasie stoi więcej niż ~5 aut, bardziej opłaca jechać prosto, na Kamienną, za Shellem skręcić w lewo w Widną, i potem wrócić w prawo na Armii Krajowej - w ten sposób znacznie szybciej znajdziemy się na docelowej trasie w stosunku do czekania na lewoskręcie
  • Odpowiedz
@curiousboi nie zapomnij dodac ze osoba w pierwszym pojezdzie dopiero jak sie zapali to odklada telefon, przypomina sobie ze ma skrzynie biegow i szuka biegu, spuszcza reczny i przy dobrych wiatrach jedna osoba przejedzie ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@curiousboi: ITS jest c-----y ale nie mów nikomu

jeszcze się nauczysz jeździć po wrocławsku, dopóki czerwone nie jest jak zachód słońca w Toskanii możesz jechać, co inni mają zrobić innego niż poczekać
  • Odpowiedz
2 sekundy trwa

@curiousboi: phi, to nawet komfortowo. Żałuj, że w Lublinie nie byłeś. Sam parę razy stałem na znaku w lewo który w wogóle się nie włączał przez 5-6 zmian świateł, więc większość ludzi przejechała w końcu na czerwonym albo zmieniła kierunek ()
  • Odpowiedz
@curiousboi: Ahhh wrocławskie drogi i trakty. Ciesz się, że nie jesteś piechotą, bo na przejściach dwuetapowych musiałbyś biec. Światło zmienia się na czerwone jak jesteś w połowie. Wrocławianie najwyraźniej do perfekcji opanowali sztukę szybkiego przemiszczania się. Kolejnym krokiem - teleportacja. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
czasem bardziej się opłaca pojechać prosto i potem zawrócić xD

@crespo: może i to jest dobre rozwiązanie, mogliby po prostu zakazać skrętu w lewo. Gdzieś kiedyś coś takiego widziałem, już nie pamiętam gdzie, wydaje mi się że w Budapeszcie - skręcanie w lewo generalnie było zakazane w całej okolicy, zawracanie też, żeby skręcić w lewo trzeba było skręcić trzy razy w prawo. Jest nawet od tego specjalny znak drogowy.
KEjAf - >czasem bardziej się opłaca pojechać prosto i potem zawrócić xD

@crespo: moż...

źródło: image_2025-10-30_182026998

Pobierz
  • Odpowiedz
Wrocławianie najwyraźniej do perfekcji opanowali sztukę szybkiego przemiszczania się.

@gnijacy_wypok: raczej sztukę ignorowania pomarańczowego. Jak ruszyłeś jak jeszcze było zielone to według wrocławskiej księgi ulicy możesz przejechać nieważne co by się działo xD
  • Odpowiedz
@czwartafaza: Osobiście dopisałem do tej księgi (rozdział traktujący o ruchu pieszych) wchodzenie na przejście dla pieszych na wczesnym czerwonym, bo zielone światło na dwu etapówkach gaśnie jeszcze jak jesteś na pierwszej części. XD
  • Odpowiedz