Aktywne Wpisy
luke-mat +861
Święta się zbliżają, a więc wożenie rodziny samochodem.
Pamiętaj, jeśli rodzina powie Ci "każdy płaci za siebie" i nie chce zapinać pasów.
Masz prawo powiedzieć: "Zapinasz pasy lub wysiadasz"
80kg Pasażer za kierowcą, bez pasów, przy stłuczce przy 50km/h uderza w fotel kierowcy z siłą 2 ton
#samochody #motoryzacja
Pamiętaj, jeśli rodzina powie Ci "każdy płaci za siebie" i nie chce zapinać pasów.
Masz prawo powiedzieć: "Zapinasz pasy lub wysiadasz"
80kg Pasażer za kierowcą, bez pasów, przy stłuczce przy 50km/h uderza w fotel kierowcy z siłą 2 ton
#samochody #motoryzacja
źródło: image
Pobierz
klaudia-hadalala +196
Dziś mija dokładnie 25 lat od premiery „Kinematografii” Paktofoniki. 💿
Płyta, która zdefiniowała polski hip-hop i całe pokolenie lat 90. Aż trudno uwierzyć, że to już ćwierć wieku.
Kto zdzierał kasetę w walkmanie i do dziś zna „Chwile ulotne” na pamięć – plusuje. Reszta scrolluje dalej. ✊
#paktofonika #muzyka #nostalgia #gimbynieznajo #wykop30plus
Płyta, która zdefiniowała polski hip-hop i całe pokolenie lat 90. Aż trudno uwierzyć, że to już ćwierć wieku.
Kto zdzierał kasetę w walkmanie i do dziś zna „Chwile ulotne” na pamięć – plusuje. Reszta scrolluje dalej. ✊
#paktofonika #muzyka #nostalgia #gimbynieznajo #wykop30plus
źródło: IMG_4939
Pobierz

#uk #emigracja #takaprawda #polska
źródło: 1000053102
PobierzUK to nowa Szwecja bo po 20 latach straszenia upadkiem Szwecji ludzie zaczęli się orientować że coś tu nie tak
Sam mieszkam w UK i jak czytam co sie dzieje to wydaje mi sie ze zyje w jakiejs alternatywnej rzeczywistosci.
Jak pracowałem na dwie zmiany w Berlinie to lubiłem wracając sobie piechotą o 2 w nocy do domu shitpostowac na wykopie czy Twitterze i nie zliczę ile razy w tym właśnie momencie jakiś turbo Polak z wypizdowa podlaskiego mi mowil ze c---a widziałem i żebym sobie po świecie pojeździł
Ja z takich jak ty, też
https://wykop.pl/link/7822275/telefon-przerazonej-brytyjki-nie-rasizm-jestesmy-sparalizowani-strachem/
No i już werdykt wydał, obieżyświat XD
Jedz do konkretnych dzielnic, a nie piszesz kocopoły.
@pioter_ciemiezca: o tym mowie, ludzie sie nasluchaja a potem mysla ze tak wyglada caly kraj. A tak jak napisales problem dotyczy poszczegolnych dzielnic, i to w niektorych miastach.
Patrz to tak jak pisowcy mówią że Polski nie ma bo Tusk Niemcom sprzedał xD