Wpis z mikrobloga

Emigracyjne Miraski #uk - kończy mi się dwuletni deal na #mortgage obecnie z Halifax. Mortgage Advisor który nam pomagał na starcie mówił żeby się do niego odezwać jak będziemy brać nowy deal. Ogólnie byliśmy bardzo zadowoleni ale teraz od nowa chce pierdyliard dokumentów, wyciągów, zaświadczeń o tym czy tamtym.

I teraz pytanie czy warto się z tym wszystkim bawić jeśli zamiast tego zostanie w banku w którym się jest i wzięcie u nich nowego dealu wydaje się o wiele łatwiejsze, prostsze i szybsze?

Czy z reguły nowy deal ma szansę być lepszy od zostania gdzie się jest? Pomijając o wiele mniejsza papierologie to też jesteśmy zadowoleni z Halifaxu. Spoko nadpłaty, bez problemu jak się chce podnająć pokój a też słyszałem że w razie potrzeby dość łatwo się godzą na wynajem całego mieszkania gdyby była potrzeba.

#mortgage #kiciochpyta #nieruchomosci #emigracja #emigrujzwykopem
Buntro - Emigracyjne Miraski #uk - kończy mi się dwuletni deal na #mortgage obecnie z...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Buntro: to musisz sam sprawdzic niech ci advisor przedstawi warunki, wtedy zdecydujesz czy z tym idziesz i dopiero wtedy mu placisz i wysylasz co tam chce (a nie jest tego duzo) tak to dziala.
Calkiem latwo sie robi remortgage.
Przewaznie lepiej sie oplaca przejsc do innego banku.
Tylko zastanow sie na ile lat chcesz fixed rate.
  • Odpowiedz
Ja zostałem w swoim banku bo mimo że inne oferty były nieco lepsze, nie uśmiechało mi się znowu prawników opłacać i bawić. A advisor sam się odezwie, to akurat na pewno. Oni tego nie robią charytatywnie :)
  • Odpowiedz
@Buntro ogólnie Halifax i tak jest w czołówce najlepszych ofert. Sam mam i sobie nie chwalę bo mamy teraz wysokie oprocentowanie ale pamiętam czasy jak mniej niż 2% było.
  • Odpowiedz
@john-mose

Oni tego nie robią charytatywnie :)

I tak i nie ( ͡ ͜ʖ ͡) ja robiłem remortgage z pomocą L&C Mortgages, totalnie zdalnie i za free, ba, nawet dostałem cashback xD ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@Buntro: ja juz 2 razy zostalem w nationwide, za rok będzie kolejny i tez nie zdziwie sie ze zostane, jedno klikniecie i umowa przedluzona, a jak sprawdzalem to i tak jedna z lepszych ofert to byla.
  • Odpowiedz