Wpis z mikrobloga

Czy warto w dzisiejszych czasach decydować się na mieszkanie od dewelopera w Krakowie z indywidualnym gazowym kotłem kondensacyjnym? Do tej pory mieszkałem tylko w blokach podpiętych do MPEC i mam trochę obaw. #mpec #krakow #mieszkaniedeweloperskie
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dbaczek: unikałbym takiego rozwiązania. Jeśli blok nie ma dostępnego grzania z MPEC, może mieć własną kotłownię gazową. Po co komu dziś indywidualny piecyk w mieszkaniu? Więcej problemów przerzuconych na mieszkańca.
  • Odpowiedz
@dbaczek: ja mieszkam w mieszkaniu gdzie mamy swoje kotły gazowe i jest git bo grzanie uruchamiają kiedy chce wspólnota a nie kiedy chce miasto. Czego się obawiasz?
  • Odpowiedz
  • 0
@profaza: wyższych rachunków, konieczności przeglądów, a poza tym piec w mieszkaniu = gaz w mieszkaniu, a najbardziej chyba grzania wody, że będzie to nieefektywne i będzie długo trwało.

@goferek Deweloper argumentuje takie rozwiązanie wygodą dla mieszkańca (włącza sobie ogrzewanie kiedy tylko chce) i że dzięki temu nie ma sytuacji że wspolnota musi się zrzucać jak ktoś nie będzie płacił swojej części rachunkow za gaz.
  • Odpowiedz
@dbaczek: czy bym się zdecydował? ni uja. przy wyborze mieszkania w mieście - podłączenie do miejskiej sieci ciepłowniczej to mus.bo jak jebnie grzanie to pół dzielnicy będzie marzla więc temat będzie priorytetowy
  • Odpowiedz
@dbaczek: Nie wiem czemu tak się dzieje, ale znajomy również ma piec u siebie w nowym mieszkaniu praktycznie w centrum miasta. Zabudował go i tyle
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@mch0588 korytarze i klatka zaprojektowana jest w taki sposob że ogrzewanie części wspólnych nie jest konieczne. Części wspólnej są "otulone" mieszkaniami.

@GomiGomi inwestycja nie jest na zadupiu. Jest w miejscu gdzie istnieje możliwość podpięcia mpec ale deweloper nie chce podpiąć budynku celowo bo uwaza że rozwiązanie z gazem jest lepsze

@liga a jakieś inne argumenty obok sytuacji brzegowej czyli awarii?
  • Odpowiedz