Aktywne Wpisy

annlupin +11
STOP kontrola co se słuchasz teraz
źródło: annlupin9988765
Pobierz
Knaga_powrot +32
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: annlupin9988765
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Marzy mi się taki magazyn energii w domu, ale nie znam żadnego instalatora, który operuje na Ankerze.
Możecie polecić w rejonie Warszawy jakąś sensowną firmę, która mi to podepnie. To jest mega prosty system All In One, więc ogarnięty elektryk powinien wystarczyć.
---
PS1: Tylko nie pan z wąsem co mi będzie marudził, że samochody elektryczne są złe, że sieć nie wytrzyma itp.
PS2: Wiem, że Deye tańsze (i cała reszta chińczyków), ale ten jest cieniutki, ma super apkę i ładnie wygląda. To ważne, bo negocjuje z żoną, żeby ustawić go w miejscu po zdjętym kaloryferze, na widoku. Nic w stylu przemysłowym nie wchodzi w grę :-)
#fotowoltaika #pv #oze #elektryka
źródło: Zrzut ekranu 2025-10-30 o 08.17.54
Pobierz@vnzb92: Ciągle takie coś w robocie słyszę i uwielbiam takie teksty. Potem się okazuje, że prosta rzecz na 1h roboty wychodzi, że robisz 1tydzień, i codziennie manadżer/kiero ma wąty na daily bo inna robota leży.
Jak proste to sam podłącz i zawołaj elektryka, żeby ci sprawdził i podbił papiery.
@vnzb92: ej, ja mam wąsa, a nie narzekam że są złe ¯\(ツ)/¯
@vnzb92: masz jak się wpiąć łatwo do instalacji? Bo to też ważne, co by nie trzeba było kilometrów kabli ciągnąć.
źródło: Zrzut ekranu 2025-10-30 o 09.29.45
PobierzTu jest podgląd AR konkurencyjnego rozwiązania od Ecoflow. Dobrze widać miejsce.
Ten parapet na którym chcę postawić magazyn ma dokładnie taki sam wymiar podstawy jak Anker Solix X1, który chciałbym zamontować.
źródło: Zrzut ekranu 2025-10-30 o 09.37.10
Pobierz@vnzb92: Tylko. Ech.
BTW Po co ci powerbank w mieszkaniu? Masz solary gdzieś? Czy chcesz w nocy go ładować i w dzień zużywać?
Ja mam male pomieszczenie gosp w domu. I wiem ze na magazyn to to sie nie nadaje bo przy boilerze,pralce,suszarce inwerter osiaga duze tempi jest tam sauna.
Przy wejsciu do domu to hmmm
@G06DbT zaczynają sie pytania;)
@daroq3a bateria przy jakich mocach sie nie grzeje znacząco, falownik może hałasować odrobinę i
@zibizz1: no bo jeśli w mieszkaniu, to chciałbym znać zastosowanie takiego powerbanka. Jak w domu to nie dziwię się.
Nie stoi za tym jakaś większa teoria, po prostu zwykła ludzka ciekawość. No może jeszcze doprecyzowanie przez OPa jak wygląda sytuacja.
źródło: Zabezpieczenia AKU
Pobierz2. Mam panele PV na tarasie dachowym - na razie zwykły zestaw balkonowy 800W, ale mogę jeszcze coś dorzucić
3. Jestem na dynamicznych stawkach energii w Pstryk
4. Chciałbym, aby magazyn był UPSem dla całego mieszkania w razie potrzeby.
CELE:
@Djelon: Dzięki, sprawdzę Foxa
@G06DbT: Odpowiadając na pytanie: Tak i Tak
źródło: Zrzut ekranu 2025-10-30 o 13.36.50
PobierzPoza tym są już firmy reklamujące magazyny do mieszkań jak Eniga (Marstek Venus 3), ale jakoś im nie ufam. Poza tym to nie spełnia moich wymagań technicznych, ponieważ ja nie chcę mieć awaryjnej wtyczki z zasilaniem, lecz podpiąć całe mieszkanie.
@vnzb92: a z ciekawości, jak to wtedy jest realizowane? Czy ten falownik z baterią działa nawet jak nie ma napięcia w sieci, bo jest awaria? Wtedy to byś musiał jeszcze dołożyć przełącznik sieć-agregat. A jeśli działa tylko jak jest napięcie (czyli klasyczny inwerter) to chyba tylko jako bufor tego byś używał.