Wpis z mikrobloga

Obajtek wtopił 12 mld na inwestycje z d--y wysłał 5 baniek jakiemuś małolatowi uj wie skąd
Ukradli ziemi za 400 baniek
Prezydent p------ł chałupę jakiemuś dziadkowi
Najlepsze, że ta wesoła ekipa wraca za 2 lata
Ten kraj ma w genach zapisany wieczny czas mroku, niebywałe
#polityka
  • 109
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kroledyp: No bo to trzeba było trzymac kasę w pudełkach na buty jak Nowak. Albo o----ć spółke na cenach nieruchomości za pomoca spółki swojego kierowcy tak jak koniu, i wtedy jest koszernie i po ewropejsku, z uśmiechem.
Jak się znalazły pieniądze na kampanię tęczowego rafałka to po siedziało cicho i sprawy działki nigdy by nie było, tylko jakiś wredny dziennikarzyna zaczal drazyć i się zesnowballowało xD
Jak dla mnie to
  • Odpowiedz
@Dadas77 najbogatsi zazwyczaj to największe chciwusy. Przykład z pracy - jak pielęgniarki przynoszą ciasto to częstują lekarzy, zapomnij że jakiś lekarz przyjdzie i powie „dziewczyny jak coś to ciasto w dyżurce, zapraszamy” XD
  • Odpowiedz
  • 11
@Dadas77 brałem w Ikea produkty za ponad 5000 zablokowałem kasę prawie na godzinę, miałem 4 wózki i każdy osobno skanowałem i płaciłem a żona pakowała do samochodu. I nawet małe łyżeczki czy magnesy skasowałem, nie zapominając o niczym a jeszcze dwójka dzieci obok krzyczała więc miałem dodatkowe rozproszenie. Nie b--ń złodzieja którego złapano za rękę i udaje że to nie on, zwłaszcza że uznał swoją winę i przyjął mandat ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
Obajtek wtopił 12 mld na inwestycje z d--y wysłał 5 baniek jakiemuś małolatowi uj wie skąd

@Kroledyp: @Hadolf_Itler @galicjanin a mimo to za jego kadencji Orlen miał kilkukrotnie wyższe zyski netto. Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów. Zdaje się, że Trump zbankrutował 12 razy. Czy to znaczy że jest fatalny? Ja np. nie zbankrutowałem ani razu, ale nie czuje się lepszy od niego.
  • Odpowiedz
@Kroledyp: Dziś czytałem, że Obajtek kupił ziemię (pod elektrownie) przez młodego i potem przeniósł do rodzinnej fundacji. KOWR początkowo wydał decyzję zabraniającą takiego manewru ale po interwencji z "góry" zmienił decyzję.
  • Odpowiedz
  • 1
@Kroledyp można jeszcze trzymać pieniądze z łapówki w pudełku po butach, mieć "podrzucone" pieniądze w samochodzie, ewentualnie być adwokatem w polnord i brać czynny udział w wałach.
  • Odpowiedz
  • 2
@Kotlet_z_Chabowy elektrownia nie ma bo pis zarzucił projekt na 6 lat tak byli zajęci złodziejstwem aż im autentycznie prądu w gniazdku brakło i musieli brać z Ukrainy, teraz nas wpakował w zła umowę z usa, pis to szarańcza
  • Odpowiedz
@Kroledyp: a teraz tak serio - i co im grozi? Jak widać w świecie polityki nie ma realnych konsekwencji, narzędzie wymiaru sprawiedliwości nie działa, bo każda "gruba ryba" ma plecy czy to w prokuraturze czy innych miejscach. Gdzieś tam komuś coś obiecają, czymś zagrożą i nagle się okazuje, że przywłaszczenie sobie posiadłości, pieniędzy itd. na grube miliony to nic takiego. Jest afera, potem ucichnie i po sprawie. Zniknąć na rok
  • Odpowiedz
@Kroledyp: Nie ma nic lepszego z rana niż damage control u lewactwa które już wie że p--------o wybory i zaczyna płakać na 2 lata przed nimi oj
  • Odpowiedz