Wpis z mikrobloga

Myślę o prezencie dla ojca na urodziny. Ojciec typ majsterkowicza. Myślałem kupić mu spawarkę ale budżet taki do 600 raczej więc bez szału. Idzie coś kupic znośnego w tej cenie z przyłączem na gaz dla mig/mag? Ojciec nie będzie spawał mostów więc jakiejś profesjonalnej na pewno nie potrzebuje.

#spawanie #majsterkowanie
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gymski na spawarkę to za mało.
Kup mu zestaw porządnych wierteł.
Albo dwa takie zestawy.

Weź milwaukee HSS-G cobalt
To będzie znacznie lepsze
Zestaw na alledrogo kosztuje ok 300pln
  • Odpowiedz
@Gymski: Mig/mag - niby aktualnie są jakieś chińczyki mieszczące się w tym budżecie, ale najczęściej na drut samoosłonowy, no i trochę strach, bo to już musi być maksymalnie po taniości zrobione. Dla totalnego amatora warto kupić coś z synergią, a wtedy cena minimalna to twój budżet x2, lepiej x3. A do tego jeszcze butla, jakaś sensowna maska, bo te dodawane fabrycznie nadają się do oddania dzieciom do zabawy na podwórku.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Jarek_P nie powiedziałem że mój ojciec to amator. Swoje kiedyś wydawało ale to było 20 lat temu. A do 1000zl byłoby już coś znaleźć? Mówimy tu tylko i wyłącznie o sprawarce. Wiem że butla i akcesoria to sprawa totalnie inna

Co do elektrodowej to myślałem ale ojciec woli jednak mig/mag plus jest bardziej uniwersalna. Bo z tego co widziałem większość tych nowszych mig ma i MMA i mig/mag
  • Odpowiedz
nie powiedziałem że mój ojciec to amator.

@Gymski: a to sorki, źle Cię zrozumiałem.
Teraz jest od zarąbania tanich chińskich wynalazków, one może niespecjalnie się nadają do pracy profesjonalnej i dużych przebiegów, ale do majsterkowania są znakomite. Sam mam magnuma, używam go do majsterkowania i mogę spokojnie polecić, zależnie od wersji zaczynają się od 1200zł, te "fajne" raczej od 1500.
Te do 1000 - na allegro masz spory wybór (tylko patrz, żeby
  • Odpowiedz