Wpis z mikrobloga

@Witaj_przyjacielu 7kg to prawie 50000 kilokalorii, dzieląc to przez 21 dni dostajemy prawie 2500 kalorii deficytu dziennie, wynik prawie nierealny chyba ze Twoja zbilansowana dieta to głodówka.
Strzelam ze to duży spadek wody, nie przejmuj sie jak waga wróci, odchudzanie to nie proces który zrobisz w 2 miesiące
  • Odpowiedz
@cojaturobiedokunedzy: w 3 miesiące zrzuciłem łącznie ok. 12kg-13kg? Poza samą dietą, ważny jest proces stabilizacji, czyli „przywracania” stopniowo produktów które odrzuciliśmy w trakcie diety, u mnie trwało to 2 miesiące łącznie. Finalnie z 86.6kg na 73-74kg zszedłem (Już jestem 3 miesiące od okresu stabilizacyjnego). Także schudnięcie i dieta to nie jest tak mozolny proces jak się wydaje - najważniejsze żeby się nie poddawać i ułatwić sobie funkcjonowanie na diecie (np.
  • Odpowiedz
@cojaturobiedokunedzy na początku przygody z odchudzaniem to niemal samo leci bo woda schodzi. Jak ja zaczynałem to od samego odstawienia słodkich napojów i zaprzestania słodzenia kawy i herbaty spadło mi 4 kg w miesiąc, potem już nie było tak łatwo
  • Odpowiedz
@cojaturobiedokunedzy

@Witaj_przyjacielu 7kg to prawie 50000 kilokalorii, dzieląc to przez 21 dni dostajemy prawie 2500 kalorii deficytu dziennie, wynik prawie nierealny chyba ze Twoja zbilansowana dieta to głodówka.

Strzelam ze to duży spadek wody, nie przejmuj sie jak waga wróci, odchudzanie to nie proces który zrobisz w 2 miesiące

4-5 kilo przy jego wadze spadło przy samej zmianie diety i opróżnieniu jelit z syfu.
  • Odpowiedz
@cojaturobiedokunedzy

Niby racja, z drugiej strony z moich obserwacji wynika, że jak się jest ulaną świnią bez żadnej aktywności to po ogarnięciu
  • Odpowiedz
@mbasasello:

jak się jest ulaną świnią bez żadnej aktywności to po ogarnięciu diety i minimum ruchu pierwsze 10kg leci jak p------e

No bo to jest głównie woda, ile można tłumaczyć? Ulańcy mają mega dużo wody, która przy pierwszym mocny deficycie leci jak szalona. Oczywiście tłuszcz też się spala, ale w mniejszej ilości

Żeby spalić w 3 tygodnei 7 kg, musiałby nieć 2500 kcal deficytu dziennie. Raczej nierealne, chyba że miałby
  • Odpowiedz
@Witaj_przyjacielu: to nie jest zdrowy spadek, celuj w max 1kg/tydz a nie tak. i jezeli nie masz cukrzycy itp nie stosuj diety KETO bo ona nie jest dla wszystkich.

co z tego ze zjedziesz szybko, jak zniszczysz sobie organizm?
  • Odpowiedz
@justnan to już moje n-te podejście ale tym razem poszerzyłem wiedzę w tym kierunku, przeczytałem trochę publikacji, książek. Stosuje czyste keto, bez śmieciowego żarcia typy kiełbasy czy parówki. Jak zawsze na keto mam masę energii, nie mam zamuły jak przy diecie z węglowodanami.
  • Odpowiedz