Wpis z mikrobloga

Póki co po paru godzinach nie daję tej grze GOTY. Historia ciekawa, gameplay co kto lubi. To że nie ma mapy tak mnie wbgbfbfwia, że to niepojęte. Gra też ewidentnie jest za trudna jak na taki pseudo Finalfantasowy twór. Kurła grałem już w kilka soulslikow i w każdym reakcja na blocka jest inna xd Teraz latam po mapie, nie wiem gdzie mam iść, a mapa kurła jak Tarnów tylko że z niewidzialnymi ścianami. Już dawno bym zajrzał na YT, ale z racji specyfiki gry to nawet nie chce mi się sprawdzać xD

Doceniam grafikę, lokacje i muzykę, ale c'mon ja nie gram w soulsy do uja

#gry
Mega_Smieszek - Póki co po paru godzinach nie daję tej grze GOTY. Historia ciekawa, g...

źródło: e5833a53529ff9879e87689f1e8b04d45ba7e6c97fa791e2

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

To że nie ma mapy tak mnie wbgbfbfwia, że to niepojęte

@Mega_Smieszek: level design choć wizualnie fantastyczny, robili ludzie którzy nie grali w gry xD W c--j miejsc które wyglądają "Chodź, tu coś jest, sprawdź mnie na pewno będzie nagroda!" i często nic nie ma

Gra też ewidentnie jest za trudna jak na taki pseudo Finalfantasowy
  • Odpowiedz
  • 1
@PetalMind W teorii to tak wygląda, ale jak się popatrzy tu i ówdzie to jak nie trafisz na jakiegoś opcjonalnego bossa, który wali cię na strzała to tak jak teraz widzę, że coś jest na dole, a żadna droga do tego nie prowadzi i nie wiem czy mam szukać tego co jest na dole czy nie. Dlatego brak mapy w takiej grze to jest jakieś nieporozumienie.
  • Odpowiedz
@Mega_Smieszek: później jak podlevelujesz postacie i ogarniesz pikta idzie łatwiej. trudno jest tylko na początku i na końcu. tam to dopiero zaczyna się jazda bez trzymanki.. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Mega_Smieszek: Okej, na początku też się odbiłem, bo nawet na najniższym nie potrafiłem parować, ale przeszedłem se dwie inne gierki, wróciłem i się naumiałem parować i siadło elegancko, cudowna giera, kac po skończeniu był. Podpowiedź co do parowania - trzeba się wsłuchać, w tym ułamku sekundy odpowiednim na parowanie zawsze pojawia się charakterystyczny dźwięk, niezależnie od rodzaju przeciwnika. No i bardzo pomaga zrobienie wyzwania z nauczycielką Danseuse w opcjonalnej lokacji
  • Odpowiedz
@Mega_Smieszek: A, mówisz o Sciel? Na początku nie ogarniałem, ale w gruncie rzeczy jest easy - dajesz zapowiedzi a w następnej turze je pochłaniasz, albo korzystasz ze Sciel jako boostera damage x2 dla innej postaci. A i tak najlepsza jest Maelle, jak odblokujesz Stendhall to istne narzędzie zagłady. W sumie najbardziej lubiłem grać chyba teamem Maelle, Sciel, Lune.
  • Odpowiedz