Wpis z mikrobloga

✨️ Problemy w Życiu Łóżkowym po 15 Latach Małżeństwa
#s--s #zwiazki

Jestem z Żoną od 15 lat. Od ponad 3 lat małżeństwo. Jesteśmy po 30, nie mamy dzieci z wyboru. Wiadomo jak to w związku raz lepiej raz gorzej. Ale od jakiegoś roku nasze życie łóżkowe to równia pochyła. Wiadomo okres "fascynacji" nie będzie trwał wiecznie, no ale od około roku jak kochamy się raz na 3 tygodnie to jest "sukces". Generalnie wszystko jest ważniejsze niż łóżko - praca,koleżanki,telefon itd. Próbowałem rozmawiać nie raz nie dwa, z jej perspektywy jest wszystko dobrze nie ma potrzeby ani ochoty więcej. A mi s----a wylewa się uszami... Czego nie próbuje żeby zbudować jakoś klimat, wyjścia do restauracji, randki, wyjazdy,jakieś podkrecanie przez SMS chuje muje nic to nie zmienia. Dodam że ona bierze od x lat tabletki przeciwdepresyjne na stres związany z praca (escytalopram), a one obniżają libido. Nie za bardzo wiem co z tym zrobić, jedyne co udało się wskórać to nacisnąłem że ma isc do psychiatry porozmawiać o tym. Ale przecież nie wejde z nią do gabinetu, rownie dobrze może mi powiedzieć że wszystko jest OK, a ja jestem zjebem. Macie jakieś złote rady? Tak wiem, bolec na boku.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dodam że ona bierze od x lat tabletki przeciwdepresyjne na stres związany z praca (escytalopram), a one obniżają libido.

@mirko_anonim: sam wiesz gdzie jest problem - przerazajce dla mnie jest to, ze ktos bierze leki (z dluga lista skutkow ubocznych) na stres z praca! - moze lepiej zmienic prace albo podjescie do tej pracy!
Twoja zona jest neurochirurgiem i operuje mogzi malych dziec ze ma tyle stresu? Czy ma gowno
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Generalnie jak w tym wieku masz ruchanie raz na 3 tygodnie to potem będziesz miał tylko gorzej. Rada @zurawinazmusztarda wydaje się całkiem okej, chociaż wiem, że postawienie tak sprawy jest bardzo trudne. Sam tak nie postawiłem, męczyłem się długo a ostatecznie i tak skończyło się rozejściem i tylko rok z życia zmarnowałem.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Zmartwię cię. Pod względem łóżkowym będzie jeszcze dużo gorzej i mówię to z własnego doświadczenia po 20 latach prawie że małżeństwa. Skończyło się rozwodem.
  • Odpowiedz
Czego nie próbuje żeby zbudować jakoś klimat, wyjścia do restauracji, randki, wyjazdy,jakieś podkrecanie przez SMS chuje muje nic to nie zmienia

@mirko_anonim: Jezus Maria...
Wracasz do chałupy hop pod prysznic, wychodzisz,pytasz się dopa umyta?
Ona tak umyta,
No to łapiesz za dopsko ściągasz gacie i ruchasz, to jest
  • Odpowiedz
Dodam że ona bierze od x lat tabletki przeciwdepresyjne na stres związany z praca (escytalopram), a one obniżają libido

@mirko_anonim: xD

W takiej sytuacji idzie do lekarza, bierze el quattro na pół roku, w tym czasie wraca do formy i szuka nowej pracy. Faszerowanie się antydepresantami przez całe życie z powodu pracy to skrajna głupota.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: klasyka, z Tobą nie ma ochoty ale z kimś innym zapewne już tak :) Poszukaj sobie kogoś innego, kto będzie Tobie dawał i się tym cieszył. Kobiety zawsze tak robią więc zrób i Ty, po co się męczyć?
  • Odpowiedz
@nowy_w_internetach: @mirko_anonim moim zdaniem @DrGreen_2 ma tutaj rację. Co to za praca, ze musi brać antydepresanty? Tutaj jest całe centrum problemu. Żona musi jak najszybciej zejść z tych g---o-leków, a najlepiej zmienić pracę, niech to będzie nawet gorzej płatna albo na pół etatu. Myślę, ze dla poprawy pożycia przyjmiesz na klatę większe obciążenie finansowe - jak i tak bawisz się w jakieś wyjscia i prezenty wydajac kasę, to
  • Odpowiedz