Aktywne Wpisy

michalxd21 +136
Tak czasem sobie siedzę i myślę - że jednak w zajebistych czasach żyjemy. Nie doceniamy jaki skok zanotowaliśmy. Jakie mamy możliwości względem naszych przodków.
Pochodzę z Podlasia, wieś 2 tysiące mieszkańców, gmina 4 tysiące. 10km dalej jest granica z Białorusią. Od jakiegoś czasu mocno się wkręciłem w #genealogia badając losy mojej rodziny. 300 lat do tyłu na tej samej ziemi moi przodkowie wszyscy w linii prostej się parali rolnictwem. 300 lat,
Pochodzę z Podlasia, wieś 2 tysiące mieszkańców, gmina 4 tysiące. 10km dalej jest granica z Białorusią. Od jakiegoś czasu mocno się wkręciłem w #genealogia badając losy mojej rodziny. 300 lat do tyłu na tej samej ziemi moi przodkowie wszyscy w linii prostej się parali rolnictwem. 300 lat,
źródło: image
Pobierz
Karolya +3
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Zamiast śledzić te wszystkie trudne rzeczy?
#gielda #intel
źródło: obraz_2025-10-29_134948540
Pobierz@tomasiak: za ile?
to masz jeszcze lepiej niż ja.
@tubkas12: no dokładnie. ta firma NIE MOŻE UPAŚĆ.
kompletnie się nie znam na giełdzie ale pomyślałem mniej więcej co ty i postanowiłem że założę konto i wpakuje całe wolne pieniądze, szkoda że tak mało tylko jak bym miał 100k wolne to bym włożył 100k
@DziobakPepe: i cyk najpierw rząd zrobił dofinansowanie a później rząd zmusił nvidię żeby dofinansowała i zrobiła deal z intelem. to jest ten słynny wolny rynek w wydaniu amerykanów :)
a ja głupi noobek 111% jest na plusie (tak uczciwie to nie bo wychodzę partiami)
@tubkas12: za ile?
@DziobakPepe: miałem część sprzedać a część hodlować, ale im większe wzrosty intela tym mam coraz większe przekonanie że będzie silne odreagowanie. poza plotkami i newsami intel dalej ma problem by wypuścić dobry produkt. a partnerstwo z nvidią w kwestii AI gdzie sam uważam, że AI to gigantyczna bańka nie nastraja mnie optymistycznie.
widać jak ten rynek jest p------y bo wzrosty są takie jakby intel wypuścił jakiś hitowy produkt
źródło: Screenshot_20251029-141854
Pobierz