Wpis z mikrobloga

@DziobakPepe: bo intel według wykopków miał upaść, wiesz ta firma strategiczna dla amerykańskiego rządu która produkuje samemu półprzewodniki i jest powiązana z wojskiem.
  • Odpowiedz
  • 1
bo intel według wykopków miał upaść, wiesz ta firma strategiczna dla amerykańskiego rządu która produkuje samemu półprzewodniki i jest powiązana z wojskiem.

@tubkas12: no dokładnie. ta firma NIE MOŻE UPAŚĆ.
kompletnie się nie znam na giełdzie ale pomyślałem mniej więcej co ty i postanowiłem że założę konto i wpakuje całe wolne pieniądze, szkoda że tak mało tylko jak bym miał 100k wolne to bym włożył 100k
  • Odpowiedz
no dokładnie. ta firma NIE MOŻE UPAŚĆ.

@DziobakPepe: i cyk najpierw rząd zrobił dofinansowanie a później rząd zmusił nvidię żeby dofinansowała i zrobiła deal z intelem. to jest ten słynny wolny rynek w wydaniu amerykanów :)

a ja głupi noobek 111% jest na plusie (tak uczciwie to nie bo wychodzę partiami)
  • Odpowiedz
już odpuszczasz?

@DziobakPepe: miałem część sprzedać a część hodlować, ale im większe wzrosty intela tym mam coraz większe przekonanie że będzie silne odreagowanie. poza plotkami i newsami intel dalej ma problem by wypuścić dobry produkt. a partnerstwo z nvidią w kwestii AI gdzie sam uważam, że AI to gigantyczna bańka nie nastraja mnie optymistycznie.

widać jak ten rynek jest p------y bo wzrosty są takie jakby intel wypuścił jakiś hitowy produkt
  • Odpowiedz
@tubkas12: nie jest źle, uruchomili całkiem konkurencyjne 18A w USA, przewidywania break-even na foundy przesunęli rok do przodu, czyli 2027 będzie już zysk, to pewnie napędza sporo wzrostów. Partnerstwo z Nvidią wymusza na nich też pewne standardy jakościowe, które musieli spełnić zanim podpisali umowę o współpracy, ostatnio na konferencji Nvidii pojawił się wycinek slajdu Intela odnośnie backside power delivery, tak jakby Nvidia planowała coś u nich produkować
  • Odpowiedz