Aktywne Wpisy

tesknilam_ +548
Nauczyciele często powtarzali, że w dorosłym życiu będzie nam brakować szkoły i życia bez obowiązków. No i tak powiem szczerze, że już to dorosłe życie, mimo że trudne, jest i tak lepsze dla mnie niż katorga którą przeżywałam w podstawówce czy w LO.
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #

ogurkiszony75 +574
źródło: temp_file6364110403219876580
Pobierz

Firma, w której robię, miała ostatnio audyt bezpieczeństwa. No i jak się można było spodziewać - średnio to wyszło.
Dostałem potem listę rzeczy do poprawy. Jakoś tak wyszło, że to ja miałem się tym zająć, więc ogarnąłem wszystko oprócz jednego ticketa, który według mnie i kumpla z zespoł był totalnie z d--y i nic nie wnosił.
No i oczywiście przez to miałem calla z jakąś zewnętrzną firmą, gdzie to szybko wytłumaczyłem i firma dostała jakiegoś certa. Dwie godziny później typowe spotkanie z PM-em (czy innym gównem), co jest co dwa tygodnie. I wiecie co? Okazało się, że zrobiłem wszystko jak trzeba, mogę odsyłać swoje rzeczy i generalnie elegancko wypowiedzenie na mailu.
( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Mam nadzieję, że rynek się nieco poprawił ew. muszę zostać mechanikiem na full-time
#pracait #programowanie #programista15k #programista25k #java #korposwiat #agh #studbaza #politechnikapoznanska #politechnikalodzka #politechnikakrakowska #politechnikarzeszowska #politechnikawarszawska
mam nadzieję że masz OC na 500k wykupione, weź też sobie porób jakies dowody że te luki security załatałeś czy coś
w każdym razie najważniejsze to mieć i tak dobre OC tzn takie co wypłacą, bo większośc OC takie za 100-200zł rocznie to nikt tych kilkuset kafli nie wypłaci xD To jest pic na wode, dobre OC to takie za 3000-5000zł rocznie wtedy te 300-500k wypłacą w razie wpadki
@fiolkins: 4 miesiące
@Varin: likwidacja miejsca pracy
@Mathas: to nie było powiązane z moją pracą, tylko z kodem co ma X lat
@elo_kebab: mityczna UoP