✨️ Dlaczego ludzie mówią o rzeczach, które ich nie dotyczą?Ⓘ Czemu ludzie najczęściej wypowiadają się na tematy lub sami je podgrzewają codziennie z którymi nie mają nic wspólnego? Np. tyle gadania o #demografia i siania paniki od ludzi którzy nawet nie planują mieć dzieci. Tak samo ktoś słusznie zauważył że #antynatalizm został przejęty przez #przegryw, czyli w sumie odejście od istoty tematu bo i tak przegrywów nikt nie chce więc zasłaniają się antynatalizmem. Wgl przegrywy najczęściej wypowiadają się o #zwiazki albo zniechęcają do małżeństw czy kobiet tak jakby pozjadali rozumy albo mieli duże doświadczenie. Taki wykopowy przegryw to wie dokładnie co myśli kobieta, czym się kieruje, jak wyglądają związki czy małżeństwa od środka i każdy sobie nadał prawo do pouczania innych z poczuciem nieomylności, śmiesznie xd.
@mirko_anonim ok idąc ta logika nie mogę się wypowiadać np o ludobójstwie, gwałcie czy szkodliwości fentanylu bo nigdy nie miałem styczności z tymi rzeczami
Odnośnie antynatalizmu to jest to stanowisko etyczne odnośnie sprowadzenia na ten świat nowego człowieka. To o czym piszesz to #childfree bardziej
@mirko_anonim: Demografia mnie dotyczy, bo jeśli nasze wnioski są słuszne to mieszkanie w tym kraju i miejsce w którym kupię nieruchomość będzie decydowały o tym jak mi się będzie żyło.
I to nie jest nic zaskakującego; wtórna racjonalizacja pełną gębą. Popularny mechanizm obronny: "to nie szkodzi ze mnie nie zaprosili na urodziny, i tak bym nie poszedł a poza tym to głupia impreza i i strata czasu". To działa w obie strony zresztą. Ludzie którzy mają dziecko, tez czesto
Np. tyle gadania o #demografia i siania paniki od ludzi którzy nawet nie planują mieć dzieci.
@mirko_anonim: Po pierwsze, mogą planować, ale wiedzą że dzieci nie będą mieli bo nie mają na to wpływu. Kobiety wybierają facetów do związku. Po drugie, demografia będzie miała wpływ na każdego obywatela (ogrom starców i grupka młodych która będzie musiała ich ogarniać), więc trochę zły przykład.
#wykopaka Czy wypada parze która chce jeść zdrowo i zrzucić kilka kg zrobić trolllowo pieroga z filcu? ( ͡º͜ʖ͡º) Kuwa, obiecałam że będzie moje rękodzieło w paczce i będzie (╯°□°)╯︵┻━┻
Czemu ludzie najczęściej wypowiadają się na tematy lub sami je podgrzewają codziennie z którymi nie mają nic wspólnego?
Np. tyle gadania o #demografia i siania paniki od ludzi którzy nawet nie planują mieć dzieci. Tak samo ktoś słusznie zauważył że #antynatalizm został przejęty przez #przegryw, czyli w sumie odejście od istoty tematu bo i tak przegrywów nikt nie chce więc zasłaniają się antynatalizmem. Wgl przegrywy najczęściej wypowiadają się o #zwiazki albo zniechęcają do małżeństw czy kobiet tak jakby pozjadali rozumy albo mieli duże doświadczenie. Taki wykopowy przegryw to wie dokładnie co myśli kobieta, czym się kieruje, jak wyglądają związki czy małżeństwa od środka i każdy sobie nadał prawo do pouczania innych z poczuciem nieomylności, śmiesznie xd.
#przemyslenia #niebieskiepaski #rozowepaski #blackpill #redpill
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
PS To pokłosie pewnej formy solipsyzmu
Odnośnie antynatalizmu to jest to stanowisko etyczne odnośnie sprowadzenia na ten świat nowego człowieka. To o czym piszesz to #childfree bardziej
@Zgrywajac_twardziela: moze grupy nie sa tożsame, ale mają wspólną część.
I to nie jest nic zaskakującego; wtórna racjonalizacja pełną gębą. Popularny mechanizm obronny: "to nie szkodzi ze mnie nie zaprosili na urodziny, i tak bym nie poszedł a poza tym to głupia impreza i i strata czasu".
To działa w obie strony zresztą. Ludzie którzy mają dziecko, tez czesto
Przecież to że istnieje coś takiego jak przegryw. Depresja. Choroby itp to tylko potwierdza zasadność antynatalizmu.
Widać że jest dość pokaźna grupa ludzi borykających się z problemami i nie należy sprowadzać na ten świat
@mirko_anonim: bo to dotknie absolutnie każdego, w największym stopniu osoby najniżej w hierarchii społecznej.
Co do ekspertów od związków na wykopie to zgoda. Tyle się sprzecznych rad naczytałem, że nie wiadomo w co wierzyć
@mirko_anonim: bo najlepiej się wpieprzać w tematy które jakoś tam nas wkurzają ale nas nie dotyczą bezpośrednio
@mirko_anonim: Po pierwsze, mogą planować, ale wiedzą że dzieci nie będą mieli bo nie mają na to wpływu. Kobiety wybierają facetów do związku. Po drugie, demografia będzie miała wpływ na każdego obywatela (ogrom starców i grupka młodych która będzie musiała ich ogarniać), więc trochę zły przykład.