Aktywne Wpisy

PorkaTurbo +103
#turboobrazki z przymróżeniem oka ;-) #polska #bytom
Bytom, lokowany w 1254 roku, należy do najstarszych miast Górnego Śląska. Od średniowiecza pełnił funkcję granicznej warowni, a w XVII wieku ród Donnersmarcków uczynił z niego Wolne Państwo Stanowe dzięki wydobyciu srebra, ołówiu i węgila kamiennego. W latach 80. XX wieku w Bytomiu fedrowało sześć kopalń, miasto tętniło życiem, a zabytkowa architektura secesyjna i robotnicze osiedla świadczyły o dobrobycie
Bytom, lokowany w 1254 roku, należy do najstarszych miast Górnego Śląska. Od średniowiecza pełnił funkcję granicznej warowni, a w XVII wieku ród Donnersmarcków uczynił z niego Wolne Państwo Stanowe dzięki wydobyciu srebra, ołówiu i węgila kamiennego. W latach 80. XX wieku w Bytomiu fedrowało sześć kopalń, miasto tętniło życiem, a zabytkowa architektura secesyjna i robotnicze osiedla świadczyły o dobrobycie
źródło: bytom G5x0ntmXwAA2Rug
Pobierz
dawek29 +5
Wynajmuję pokój w mieszkaniu. Wąż od pralki nie jest podłączony - trzeba wsadzać go do kibla. Wczoraj źle go wsadziłem, on musiał wylecieć I zalał mieszkanie... ja ogarnąłem dopiero, gdy sąsiad z dołu zaczął dzwonić do drzwi. Niestety u sąsiada zalało pokój, są zacieki. W sumie nie gadałem jeszcze nawet z właścicielem, bo to zdarzyło się o północy. Strasznie się stresuję. Co wy sądzicie - będę musiał bulić?
#wynajem #
#wynajem #

Powie mi ktoś co nie co o studiowaniu ratownictwa medycznego oraz pracy, najlepiej w zestawieniu do kierunku lekarskiego?
Interesuje mnie tak:
- trudność studiowania, gdzie jest łatwiej/trudniej, ratownictwo czy lekarski
- co ukończę szybciej i przejdę do zarabiania (i zakończenia nauki)
- zarobki
- dalsze perspektywy, rozwijanie się
- wszelkie kruczki np. słyszałem, ze w razie konfliktu zbrojnego to na front do ratowania najpierw wyślą ratowników, a nie lekarzy, to ratownicy dostaną jakieś wezwania na szkolenia najpierw, a nie lekarze,
No i wszystko inne co warto wiedzieć. Z ciekawości też chętnie dowiem się jak trudno dostać się na jeden i drugi kierunek, choć jestem w takim komfortowym miejscu ze swoją maturą, że na lekarski dostanę się od ręki praktycznie wszędzie (pisałem tu na anonimowych parę dni temu, olałem studia i wyjechałem za granicę, matura z 2010 roku).
#medycyna #lekarski #ratownikmedyczny
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
@EdwardKruk: Ale trollujesz, tak? Co mnie obchodzi nagonka jakiś wykopków? Przecież mogą
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
Jako jakiś stolarz też mogę sobie palce obciąć na maszynie, czy tam prąd mnie może trzasnąć na budowie. Ryzyko jak ryzyko.
Bo jak mam robić na budowie w brudzie to chyba bym wolał to olać i dalej siedzieć za granicą. A tak to mam szansę na coś