Aktywne Wpisy

ly000 +20
Próbuję zrozumieć co takiego ludzie widzą w typowym nowym budownictwie i nie rozumiem tego. Tak, tak, niech sobie każdy buduje i mieszka gdzie chce, no ale zebrało mi się na narzekanie.
Ludzie w szczerym polu budują domki wielkości mojego garażu w kształcie czegoś, co kiedyś można było nazwać domkiem letniskowym i jeszcze nagrywają filmiki na youtube jacy to znawcy budownictwa są i jakie to doświadczenie mają, bo wybudowali domek 90-120 m2.
Czy
Ludzie w szczerym polu budują domki wielkości mojego garażu w kształcie czegoś, co kiedyś można było nazwać domkiem letniskowym i jeszcze nagrywają filmiki na youtube jacy to znawcy budownictwa są i jakie to doświadczenie mają, bo wybudowali domek 90-120 m2.
Czy
źródło: image
Pobierz
Funkcja NFC w telefonie mi nie działa, a bank z którego korzystam nie wysyła fizycznych kart
Czyli mam pieniądze, z których nie mogę korzystać, nie mogę nawet ich wypłacić
Po prostu świetnie :D
Czyli mam pieniądze, z których nie mogę korzystać, nie mogę nawet ich wypłacić
Po prostu świetnie :D

ja kiedyś odkryłem, że pieśń Zwycięzca śmierci śpiewa się "na cud Jonasza" a nie Nacudio nasza
@D00D00: trajzega i krajżaga jeszcze :D
@dzordzmen: Być może ty kupujesz cukier Wanilinowy, ale ja kupuję waniliowy, bo mnie stać.
- Pustych, w dwóch rękach można nieść 4 sztuki chwytając za uchwyty
- Pełne można nosić na spółkę każdy chwytając za boczne uchwyty. Ewentualnie kilka osób może robić łańcuch i przenosić tyle pełnych kanistrów ile jest osób -1.
- Pełne kanistry wypełnione nawet benzyną pływają w wodzie.
- Są czworokątne tak więc łatwo je ustawiać w sztaple, szeregi, palety.
- stację paliw - "cepeen"
- taksówkę - "taryfa"
- kobietę/mężczyznę - "facetka/facet" ? XD
@dzordzmen: a co ma pisać?
źródło: Zrzut ekranu 2025-10-29 o 09.45.38
PobierzI w podobnym okresie, że mówi się "dawać się we znaki", a nie "dawać siwe znaki" xDDD
@Sylwiusz89: @tomwick55